6 факта за Лаос, които може да не знаете

Факти за Лаос

Ако Лаос ви се вижда прекалено далечна локация за посещение, ето няколко факти, които ще ви накарат да помислите втори път. В тази очарователна страна ще се насладите не само на източната култура и разкош, но и на уникална непокътната природа, осеяна с водопади, древни реликви и криволичещи реки. А в случай че мислите, че няма да видите нищо по-различно от Камбоджа или Виетнам, ще ви изненадаме.

Интересни неща за Лаос:

Факти – Лаос 1:

В северните части на Лаос (в провинция Ксианг Хуанг) можете да видите гигантски изкопани камъни, разпръснати из цялата провинция. Простират се на стотици километри, а археолози са изчислили, че датират някъде между 500 г. пр. н.е. и 200 г.сл.н.е.

Факти – Лаос 2:

Лаос беше силно засегнат от войната във Виетнам. Факт, който може и да изненада пътешествениците, но Лаос е признат за най-бомбардираната държава в света. И ако се чудите, ще ви кажем, че над 2 милиарда тона бомби са хвърлени там, отбелязва изданието IntrepidTravel.

Факти – Лаос 3:

Ястията в Лаос са малко лепкави. Ако сте твърде придирчиви към това, което слагате в устата си, вероятно няма да останете много очаровани. Но пък ако се осмелите да опитате, гарантирано ще се изненадате. Повечето ястия там се базират на лепкав ориз. Местните го правят на топки с дланите си и след това го потапят в апетитни сосове.

Факти – Лаос 4:

Лаос е идеалната страна за любителите на кафето. Причината е, че именно там се произвежда най-добра ободряваща течност в Югоизточна Азия. Кафето е суровината, която има най-голям износ.

Факти – Лаос 5:

Има доказателства, че Лаос е обитаван от най-дълбока древност. Най-старите вкаменелости в света са открити в пещера в Северен Лаос.

Факти – Лаос 6:

Лаос се превежда „Земя на милион слонове“ и в миналото слоновете са били символ на страната. Въпреки че към днешна дата няма толкова много слонове, все пак те напомнят за една древна цивилизация.

Разгледайте Лаос с Александър Тур

Лаос е сред любимите дестинации и на Александър Тур. Затова ви каним да се каним на обиколка из Виетнам, Лаос и Камбоджа тази есен. Повече за програмата, условията и спирките по пътя можете да научите на страницата Екскурзии.