9 разпускащи филма за пътешествия

Подари си пътуване от дивана с някои от най-известните филми за пътуване и пътешествия. В света на киното всичко изглежда изключително вълнуващо, драматично и приключенско. Толкова, че веднага след финалните надписи ти се иска да стегнеш куфара и да се впуснеш в своето собствено приключение. Насладете се на някои от тези филми и си направете план за следващата дестинация, която да посетите:

1. Яж, моли се и обичай ( Eat Pray Love )

Омъжена жена осъзнава колко нещастен е всъщност бракът й и че животът й трябва да върви в друга посока. След болезнен развод тя се отправя на пътешествие по света, за да „намери себе си“.

2. Седем години в Тибет ( Seven Years in Tibet )

Истинска история за Хайнрих Харер, австрийски алпинист, който се сприятели с Далай Лама по времето на китайското превземане на Тибет.

3. Най-екзотичният хотел Мариголд ( The Best Exotic Marigold Hotel )

Британските пенсионери пътуват до Индия, за да пребивават в това, което според тях е наскоро реставриран хотел. Не толкова луксозен, колкото рекламиран, хотел Marigold все пак бавно започва да очарова по неочаквани начини.

4. Полунощ в Париж ( Midnight in Paris )

Докато е на екскурзия до Париж със семейството на годеницата си, носталгичен сценарист се мистериозно да се връща към 20-те години всеки ден в полунощ.

5. Под слънцето на Тоскана ( Under the Tuscan Sun )

Писателка импулсивно купува вила в Тоскана, за да промени живота си. Реставрацията на къщата, работата в градината, приготвянето на вкусна храна – всичко това запълва дните й с радост и удовлетворение.

6. Моето приключение в дивото (Wild)

Хрониката на един соло поход на една жена, предприет като начин за възстановяване от неотдавнашна лична трагедия.

7. Пътуването до Италия ( The Trip to Italy )

Двама мъже, шест хранения на шест различни места на пътешествие из Италия: Лигурия, Тоскана, Рим, Амалфи и Капри.

8. Разходка в гората ( A Walk in the Woods )

След като прекарва две десетилетия в Англия, Бил Брайсън се завръща в САЩ, където решава, че най-добрият начин да се свърже с родината си е да извърви пътека по Апалачия с един от най-старите си приятели – Стивън Кац.

9. Зелената книга (Green Book)

Филмът е вдъхновен от истинската история за обиколката в Дълбокия Юг на чернокожия американски класически и джаз пианист Дон Шърли и американския телохранител от италиански произход Франк, който служи като негов шофьор и бодигард.