4 музея, които може да разгледате виртуално

Днес, докато сме вкъщи и удобно пред диваните си пием кафе, може да се насладим на някои от най-интересните музеи с виртуална разходка.

1. Rijksmuseum в Амстердам

Държавният музей на Амстердам e основан през 1800 г. В музея могат да се видят произведения на Рембранд, Вермер, Петер де Хох и много други творци. А виртуално може да го посетите тук.

2. Музеят “Орсе” в Париж

Музеят е разположен на река Сена в железопътна гара. Официално е открит на 1 декември 1986 г. от президента Франсоа Митеран. Там може да откриете уникални произведения на френски художници. Експозицията в музея е подредена в хронологичен ред. Първият етаж е посветен на периода 1848 – 1870 г. Вторият етаж представя творби от края на ХІХ век, представители на натурализма и символизма. А на третия етаж са изложени произведения от периода на импресионизма и неоимпресионизма. Всички тези произведения на изкуството може да разгледате виртуално тук.

3. Галерия Uffizi във Флоренция

Световноизвестна галерия, „Уфици“ е събрала едни от най-великолепните картини и скулптури, сред които такива на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други гениални творци. Един от символите на музея е легендарната картина „Раждането на Венера“ от Ботичели, която може да разгледате виртуално тук.

4. Музеят на Van Gogh в Амстердам

Музеят съдържа най-голямата колекция на творби на Ван Гог в целия свят. Колекцията му е разпределена на периоди – от неговото детство, през различните му емоционални състояния, до смъртта му. Едни от най-великите му произведения – „Спалня в Арлс“ и „Слънчогледи“ – може да разгледате точно тук.