3 причини да посетите остров Мадейра (СНИМКИ)

Остров Мадейра

За всички почитатели на природата и най-вече за любителите на пролетната прелест, поставяме акцента този път върху едно прекрасно място в Атлантическия океан. Става въпрос за перлата остров Мадейра (Португалия), известен с многобройните цветя и спиращи дъха гледки. А благоприятният климат е още едно от супер предимствата на това страхотно място.

За остров Мадейра на кратко

Тази впечатляваща цветна градина предлага чудесни условия за туризъм. При вида на впечатляващите върхове и мрежата от маркирани пешеходни пътеки няма как да не ви се прииска да пообоколите сред тези неземни красоти.

Остров Мадейра е с размери 58 на 22 км (или иначе казано 742 кв. км) и 70% от него е национален парк, така че няма съмнение, че имам какво да се види там. В това число ви съветваме да отделите време и за главния град на архипелага Фуншам, който също има какво да предложи в културно и архитектурно отношение. Но за него ще ви разкажем друг път.

Топ причини да отидете до остров Мадейра

Интересната история на остров Мадейра

Смята се, че в древността островът е бил необитаем, макар че има твърдения, че е бил посещаван от древните римляни. И все пак най-ранното споменаване на Мадейра в литературен източник е от 1348 г. Иначе островът е открит от португалския мореплавател Жуау Гонсалвеш Зарку през 1418 г., който бил изхвърлен от силна буря на скалистия бряг. Наричат острова Мадейра (в превод от португалски означава дърво) заради изобилието дървета на острова.

Левадите на остров Мадейра

Чудите се какво чудо е това ли?! Левадите представляват малки напоителни канали, които могат да бъдат видени на това очарователно място. Използват се заради необходимостта от доставяне на големи количества вода от изворите, обърнати към север, където има изобилие на вода, до южната страна на острова.

Левадите започват да се строят през 16 век и общата им дължина към днешна дата е приблизително 3000 км. Ако искате, спокойно можете да се разходите из тях и да стигнете до сърцето на острова, където да се насладите на божествени пейзажи.

Мекият климат на остров Мадейра

Чудесните метеорологични условия позволяват пълноценно да се насладите на морето и природата. Има страхотни места, на които да поплувате или просто да се поизлежавате и да събирате слънчев загар. Или ако предпочитате, можете да си направите една незабравима разходка с лодка за близка среща с китове и делфини.

Самолетна програма до остров Мадейра
ПАКЕТ 5 НОЩУВКИ
ПЕРИОД:
17.09.2021 – 22.09.2021

Свържете се с нас:
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22; 0878 41 41 50