Какво не знаете за остров Мадагаскар?

Невероятен пейзаж в остров Мадагаскар

Макар че по целия свят има невероятни места, остров Мадагаскар безспорно има място сред най-забележителните. С разнообразието от диви животни и множеството спиращи дъха пейзажи, там никой любител на пътешествията няма начин да остане разочарован. Да, придвижването понякога е приключение само по себе си, но гарантираме, че си заслужава.

Остров Мадагаскар и неговите невероятни флора и фауна

Любопитни факти, които може би не знаете

Остров Мадагаскар е открит някъде около 500 г. сл.н.е.

Островът определено не е като другите. И причината за това не е само забележителните флора и фауна, а и споровете откога има живот на него. Някои учени твърдят, че на Мадагаскар живеят хора от доста по-скоро – не от хиляди години, както е на много други места. Според тях Мадагаскар е открит преди 1500 години и няма данни преди това там да е живяло коренно население, пише сайтът True Travel.

Първи заселници на остров Мадагаскар

Според някои археолози обаче там е имало живот около 2000 г. пр. н. е. Ранните хора може да са съществували дори преди 10 500 години. Това, което е ясно, е, че първите заселници се сблъскват с изобилието от мегафауна на Мадагаскар. В това число гигантски лемури, птици слонове и мадагаскарски хипопотами, които оттогава са изчезнали. Към 600 г. н. е. групи от тези ранни заселници са започнали да разчистват горите в централната планинска земя.

Остров Мадагаскар - очарователен плаж и тюркоазено сини води

Остров Мадагаскар е четвъртият най-голям остров в света

Тази информация може и да сме ви я споделяли вече, но ще я повторим. Повечето хора не са наясно, но в сравнение с Мадагаскар Великобритания, например, изглежда доста малка държава. Точният размер на остров Мадагаскар е 587, 712 квадратни километра, което означава, че се нарежда точно след Гренландия, Нова Гвинея и Борнео.

Остров Мадагаскар има по-голямо население от Австралия

Всъщност има около 26 милиона „мадагаскарци“, както са известни, което прави Мадагаскар по-населено място от много други страни. Както вече стана ясно, те не са местни хора, така че тук се появява въпросът откъде са дошли толкова много жители.

Технически остров Мадагаскар е част от Африка

Въпреки че се намира на над 400 км от Източното крайбрежие на Африка, остров Мадагаскар всъщност е част от африканския континент. Освен това жителите и обичаите им са твърде сходни с тези в другите африкански страни. Не можем обаче да кажем, че там живеят „типични африканци“ заради азиатското наследство.

Остров Мадагаскар си има собствена религия

В страната се срещат християни, мюсюлмани, католици и дори мормони. По-голямата част от народа обаче изповядва собствена религия. Тя включва специфични обичаи и вярвания, с помощта на които се омилостивява тяхното Божество Zanahary или Andriamanitra.

Остров Мадагаскар има всичко

Ако сте активен човек, няма да ви липсват занимания –  от пешеходни турове до гмуркане, катерене, колоездене и каквото друго се сетите. А за тези, които наистина искат да повишат адреналина си, опитайте да шофирате извън пътя или пък посетете националните паркове в някой уединен район. В случай че предпочитате почивка на плажа, островът има множество спокойни плажове.

Плаж на остров Мадагаскар

Екскурзия до остров Мадагаскар – сбъдната мечта

Няма спор, че Мадагаскар е любопитно място, което всеки почитател на приключенията би искал да посети. Затова ние от Александър Тур подготвяме едно есенно пътешествие до някои от най-интересните места на острова. Ако искате и вие да посетите тази не толкова типична туристическа дестинация, разгледайте програмата и условията за “Остров Мадагаскар: Уханието на Изтока и цветовете на Африка”.

Какво предлага Александър Тур за тази незабравима екскурзия:

14 дни / 12 нощувки / 1 нощен полет
Дата на заминаване: 03.10.2021 г.

първокласни хотели
малка група