Най-приятните неща, които можете да правите на остров Бали

Бали

В Бали най-приятно ще си прекарате, ако се възползвате максимално от природните дадености на островния екваториален климат и морските приключения, които ви очакват под прозореца на стаята във вашия хотел.

Океана, плуването и още нещо..

Така че, на първо място в класацията на приятните преживявания на остров Бали поставяме океана. Излежаването край неговия бряг, сърфа, гмуркането, плуването, топлия въздух и невижданите в Европа истински сини води.

За любителите на плуването и приключенията е преплуването до остров Ява. Островите Бали и Ява са били част от една верига. Разстоянието между двата острова е само 3 километра, като дълбочината е не повече от 60 м.

Освен плажове, по крайбрежието на острова се намират и красивите бели скали. Ако вълнението е силно те се издигат високо нагоре.

Бали

Екскурзия до местен вулкан

Посетете
Носа Лембонган – малък остров, разположен на изток от Беноа, с великолепни коралови рифове и отлични условия за гмуркане и сърф.

На второ място в класацията с природните дадености на Бали поставяме екскурзията до местен вулкан. Връх Батур е вулкан с голям кратер. Близо до него се намира езеро с форма на полумесец, обградено от високите стени на кратера. В околността има интересни храмове и пагоди. Непременно посетете един от най-важните храмове на острова и светите извори до които е изграден.

Природата на Бали

Природата на Бали отразява и духовната принадлежност на местния етнос . По дърветата на острова могат да се видят карирани шалчета. Всеки значим храм е обграден наоколо със светите дървета Бануан.

Бали е представител на много екзотични местни животински видове. Подобно на котките и кучетата, в Бали домашни любимци могат да бъдат и петлите.

Непременно посетете Парка на птиците в Бали. В него е представена най-голямата колекция на райски птици и голямо разнообразие от всякакви красиви птици. Розови фламинго, малки колибри и много други, разположени сред палмови дървета и богата тропическа растителност.

Непременно посетете

Пура Бесаких – най-големият храм в Бали, комплекс от 23 различни, но свързани храмове.
Музеят Бали – с богата колекция от релефни цветни маски, кукли, керамика и платове.
Храм музей Пури Пемекутан – сто годишен храм с колекция от ценни древни кинжали, музикални инструменти и хиндуистки статуи.
Taman Werdi Budaya / Художествен център – комплекс от украсени сгради в традиционен стил със съвременни балинейски художествени произведения.
Консерватория за музика и танци – сутрин, си струва да видите как преподавателите по танци обучават своите ученици.

Нямате търпение да посетите Бали? Вижте нашата оферта за

Екскурзия до Куала Лумпур, Сингапур и остров Бали

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50

Leave a Reply