Новото чудо на Виетнам – Златният мост

vietnam

Не сме очаквали нещо толкова невероятно! Това беше едно от най-добрите ни преживявания във Виетнам.

Така туристи, описват новото чудо на Виетнам… На 1 400 метра над хълмовете Ба На, близо до Дананг, се издига впечатляващо архитектурно творение – златист мост, проблясващ между две огромни каменни ръце…

Мостът е известен като “Златният мост”. А Ръцете, около моста, са разположени, така сякаш го придържат. Мостът е пешеходен и е дълъг 150 метра. Разходката по него определено си заслужава, а гледките са неописуеми – прекрасни панорамни гледки към град Дананг, горите и планините във Виетнам.

Архитектите, работили по него, обясняват, че идеята им е била да пресъздадат ръцете на Бог, които изтръгват златна нишка от недрата на земята. Изграждането на уникалният мост отнело около година. Ръцете, поддържащи моста, всъщност не са направени нито от камък, нито от бетон, въпреки че изглеждат точно така. Основата им е покрита с фина мрежа от стомана и след това е “облечена” във фибростъкло. A върху фибростъклото е създаден “каменният” ефект.

 Златният мост във Виетнам
Златният мост във Виетнам

До “Златният мост” туристите могат да се изкачат с кабинков лифт, който сам по себе си е уникален. Счита се за един от най-дългите непрекъснати линии в света.

 Златният мост във Виетнам
Златният мост във Виетнам

Идеалното време за посещение на това уникално място е от март до октомври. През този период във Виетнам преобладава топъл вятър, ярко слънце и почти никакви валежи.

Насладете се на “Златният мост” с нашата почивка във Виетнам.

ПОЧИВКА ВЪВ ВИЕТНАМ – ХОЙ АН С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗЛАТНИЯ МОСТ

Leave a Reply