Най-добрите места за пътуване през октомври

Октомври

След хубавото море, плажа и летните емоции през последните почивни и слънчеви дни на септември, много от нас с нетърпение очакват октомври. С онзи хлад във въздуха, който ни кара да посегнем към пуловер и да оставим далеч летните си дрехи. Време е за промяна на декори, както и на гардероба. Много дестинации са идеални за есенния сезон. През октомври е удоволствие да се пътува, когато почти всички останали са на училище или на работа.

В календара ни за октомври ще откриете не само оферти за късно море в Гърция или екзотични почивки на Малдивите, Сейшелите или Тайланд, но и оферти за екскурзии и почивки за Египет, Йордания и Израел, Виетнам, Лаос и Камбоджа и Португалия. Октомври е идеалното време да се посетят тези дестинации. Има толкова много за разглеждане и снимане, че по-добре да е малко по-хладно нали?

Египет – земя на фарони

Есен в ЕГИПЕТ – Хургада, Кайро, Река Нил

За пътешествениците, търсещи дестинация с богата история и отлични възможности за почивка, Египет е истинска мечта. Най-доброто време за почивка или екскурзия в страната е пролетта и есента (например месеците април-май и септември-октомври). Разбира се, ако изберете да пътувате извън сезона, ще се възползвате от по-ниските цени на хотелите и по-малко тълпи в курортите и около големите забележителност. Избягвайте да пътувате по време на Рамадан, тъй като може да се окаже, че много от обектите не работят.

Йордания и Израел – пътуване през вековете

Израел и Йордания – Есенни програми

Най-невероятните места от перлите на Близкия изток. Плаж, вълнуващи екскурзии, докосване до древността, свещени земи, богата история, преплитане на минало и настояще – всичко това ще ви очаква в прекрасните Йордания и Израел.

Виетнам, Лаос и Камбоджа – магията на Индокитай

Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа

Най-доброто от държавите на Индокитай. С посещението си на Виетнам, Лаос и Камбоджа ще се потопите в свят на традиции, будистки храмове и пагоди, водопади, оризови тераси и джунгли с буйна зеленина. Тук все още можете да откриете хора, които живеят по същия начин, както са живели предците им преди столетия, с къщите, построени върху пилони и огромните, тучни полета, които изглеждат сякаш са излезли от снимачната площадка на някой филм. Може да видите стотици монаси, бързащи за молитва в своите традиционни роби и много усмихнати, приветливи и гостоприемни хора. Пътуването по тези места е невероятно кулинарно изживяване за почитателите на азиатската кухня и по-специално на морските дарове и различните видове екзотични риби.

Португалия – красивата перла на Европа

Екскурзии в Португалия

Португалия е страната на виното, кафето, корка и … петела.  В Португалия има за всекиго по нещо. Една от най-сърдечните и романтични дестинации в Европа. Посетиш ли я веднъж се влюбваш безвъзвратно в средиземноморската кухня, ароматните вина, красивите замъци и спокойните градчета.

Свържете се с нас за повече информация
outgoing@alexandertour.com
02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50

Leave a Reply