Малайзия – от космополитния Куала Лумпур до джунглите на Борнео

Куала Лумпур

Даваме ви няколко причини да посетите Малайзия – едно от скритите съкровища на Азия…

Думата „пътешествие“ означава различно нещо за различните хора.

За някои тя е синоним на слънце, плаж и коктейл в ръка, за други – запознаване с далечни култури и потапяне в тяхната богата история, а за трети – излизане извън „зоната им на комфорт“ чрез екстремни преживявания. Списъкът е безкраен.

И тук е моментът да споменем Малайзия – независимо какво означава пътуването за вас, азиатската страна ще ви го предложи, а вие, драги пътешественици, ще грабите от нея с пълни шепи. Защото в Малайзия наистина има всичко!

Малайзия

1. Невероятни плажове

Дори в мечтите ви рядко да се появяват шезлонги и палми, със сигурност можете да оцените качествата на плажовете, които изникват в ума ни, когато говорим за екзотични дестинации. Да, плажовете на Малайзия са точно толкова красиви, особено тези на Реданг – малък островен рай, намиращ се в близост до източните брегове. Тук ще откриете спокойствието, от което умът и тялото ви се нуждаят за истинска почивка, топли води, в които да се гмуркате и фин пясък, върху който да се излежавате по цял ден.

Малайзия

2. Богата история и култура

Едно от най-забележителните неща в Малайзия е пъстрата й култура – микс от няколко вида азиатски култури и колониално влияние. Половината от населението на страната са малайци, докато една четвърт са китайци, а индийците също са огромна общност. В допълнение към това народът Оранг Асли, част от коренното население, представлява 12% от населението на страната. Всички тези народи живеят в невероятна хармония и именно заради това Малайзия може да се похвали с наистина богата култура.

Малайзия

3. Модерен метрополис

Невъзможно е да не сте чували за кулите близнаци Петронас – най-високата двойка небостъргачи в целия свят и една от забележителностите на Куала Лумпур. Столицата е един от най-динамичните и модерни градове в света, и може да ви предложи всичко, което очаквате от такъв космоплитен метрополис. Разбира се, с щипка малайзийски дух. От невъобразимо вкусната улична храна до модерните молове и традиционни базари, тук няма да ви липсва нищо.

Малайзия - природа

4. Дивата природа

Мечтали ли сте някога да се разхождате сред орангутани в джунглите на Борнео? Именно Малайзия е най-доброто място да видите тези невероятни животни в естествената им среда. Трекингът през дъждовни и мангрови гори и блата е незабравимо преживяване, особено за запалените пътешественици. Когато пътувате до страната, не бива да пропускате Борнео и националния парк Гунунг Мулу, известен с огромните си пещери от пясъчник.

Малайзия - традиционна кухня

5. Традиционна кухня

Повечето хора обожават да пътуват до различни части на света именно заради откриването на нови и нови кулинарни богатства. Е, Малайзия няма да ви разочарова! Независимо дали грабвате набързо нещо от ъгъла на улицата, или се храните в някои от най-добрите ресторанти в столицата, пригответе се за неповторимо вкусово изживяване.

6. Приключения!

Трекинг, гмуркане, изследване на пещери, бънджи скокове, рафтинг и какво ли още не – Малайзия има всичко, от което се нуждаят любителите на приключенията. Ако разчитате едно пътуване да бъде наситено с адреналин и зареждащо, то какво чакате – това е вашата дестинация!

Екскурзия до Куала Лумпур, Сингапур и остров Бали

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50