Магията на Автентичен Виетнам: Вълшебното градче Са Па

В Северен Виетнам, недалеч от границата с Китай, в планината Hoàng Liên Son се намира едно очарователно планинско градче на име Са Па…

Този регион във Виетнам често е наричан „местните Алпи“. Представлява невероятно пъстър културен пъзел, благодарение на различните племена, които живеят по хълмовете и сред ширналите се оризови тераси. Каскадните оризища са заели почти цялата долина. Именно те, заедно с обвитите в мъгла върхове на планините, са първата гледка, която ви посреща сутрин.

В околностите на градчето живеят племената Хмонг, Тей, Дао и Зай. В малките магазинчета пък ще откриете тютюн, дрехи за трекинг и дребни сувенири, изработени от племената. Но нищо не може да се сравнява с масажа, който можете да получите тук!

Традиционни фестивали

Са Па е дом и на традиционните фестивали на различните етнически племена. “Gau Tao” на племето Хмонг (провеждащ се през януари) с много песни и пъстри костюми. “Лонг Тонг” на хората на Тей (през февруари), показващ много от обичаите им, танци и игри.

Колоритът и местният бит привличат туристите, избрали да се потопят в тази автентична част на Виетнам. Градчето е достатъчно малко, че да можете да го обиколите пеш. Ако искате да разгледате околностите му, най-добрият избор е чрез моторче. А автентичен Виетнам може да усетите като останете в планинска хижа. Това е едно невероятно приключение, което на сутринта завършва със закуска, поднесена от местните.

Национален парк Hoàng Liên

Красотите на национален парк във Виетнам – Hoàng Liên също очакват да бъдат открити. Тучните зелени склонове са дом на много животни. Наблизо се намират и Водопадът на любовта на река Phang Xi Pang. И водопадите Thac Bac (наричан още сребърен), както и водопадът Кат Кат.

Посещенията в домакинствата са възможни в някои села в хълмовете. Sapa е с изглед към залязваща долина от каскадни оризови тераси, с високи планини от всички страни. Изгледите за тази епична природа често се подчиняват на гъста мъгла. Тя се движи по върховете, но дори и да е облачно, Sapa все още е очарователна дестинация. Така е защото местните хора от племето на хълма запълват града с цветове.

Не пропускайте нашите оферти

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50

Leave a Reply