Любопитни факти за Япония

japan

Япония – популярна като Страната на изгряващото слънце. За нея знаем, много малко. Знаем, че е много добре развита икономически и технологично, че японците буквално цепят минутата в точността си, че много държат на честността и на честта си. Но със сигурност има още много неща за Япония, които не знам. Ето и няколко интересни факта за Япония:

  1. Япония се състои от повече от 6 800 острова.
  2. В Страната на изгряващото слънце почти няма имиграция. Населението се състои от 98% етнически японци.
  3. Аниметата представляват 60% от световното анимационно забавление. Анимацията е толкова успешна в Япония, че има повече от 130 училища в страната за озвучители.
  4. В Япония е обидно да се оставя бакшиш на сервитьор.
  5. Японските влакове са едни от най-точните в света. Средното им закъснение е едва 18 секунди!
  6. В Япония не съществуват отделни наименования на месеците. Вместо това японците ги наричат с поредни номера. Така например септември е кугатсу, което означа просто „деветият месец“.
  7. Остров Окуношима или още познат като  “Островът на зайчетата” е известна дестинация за повечето туристи, които искат да видят дивите зайчета на острова. Те са толкова приятелски настроение, че дори ще скочат в скута ви. Но този рай за зайци има тъмно минало – първоначално зайчетата са били докарани на острова по време на Втората световна война като тестови живи създания за смъртоносна отрова.
  8. По улиците няма да видите кошчета – само специални контейнери за събирането на бутилки. Къде тогава японците изхвърлят боклука? В пликчета, които носят със себе си.
  9. Японското саке (алкохол, който може да се сравни с българската ракия) се прави от ферментирал ориз.
  10. Кафето ☕ е толкова популярно сред японците, че страната внася около 85% от годишното производство на кафе в Ямайка.

Екскурзия в Япония – Страната на изгряващото слънце

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50