Испания и нейните вълшебни острови

В Испания във водите около Стария континент се откриват невероятни райски местенца, чиято красота граничи с тази на екзотични дестинации от другия край на света.

Но можем ли да говорим за най-красив испански остров? Несъмнено най-популярните и привличащи милиони туристи оствори в Испания са Балеарските и Канарските. Всеки от тях притежава свой уникален дух и забележителности, кристално чисти води и изкушаващи плажове. От блясъка и партитата на Ибиса до вулканите на Тенерифе, испанските острови предлагат по нещичко за всеки от нас, който носи душа на пътешественик.

Днес ви показваме най-популярните:

1. Ла Гомера

Мястото, от което започват пътешествията на Кристофор Колумб – Ла Гомера е всъщност един от най-малките Канарски острови. Можете да стигнете от него чрез ферибот от Тенерифе и е прекрасно място за семейна почивка. Островът предлага чудесен климат, уникални гори, водопади и безброй маршрути за разходки. А тъй като не е популярна туристическа дестинация тук липсват обичайните тълпи, от които гъмжат останалите острови.

2. Менорка

Още един от островите, които не попадат в масовите туристически маршрути и следователно перфектен избор за почивка далеч от купищата хора. На Менорка ще откриете повече плажове, отколкото на всеки друг испански остров, така че не се изненадвайте, ако се окажете сами на някой бряг. Недокоснатата природа се допълва и от исторически монументи, датиращи повече от хилядолетие преди Христа.

Форментера
Форментера

3. Форментера

Форментера е малък остров, намиращ се на юг от Ибиса и популярен с множеството си нудистки плажове. До него може да достигнете с лодка или с ферибот от континентална Испания. Мястото е чест избор за семейства и любители на природата, заради сравнително спокойната обстановка и не прекалено претъпканите плажове. В пика на сезона обаче (юли-август) туристите са доста повече. Популярна забележителност е скалата La Mola и фарът.

 Фуертевентура
Фуертевентура

4. Фуертевентура

Фуертевентура е популярно място за почивка за любителите на на водни спортове като кайт и уиндсърф, заради силните ветрове, които духат по крайбрежието му. Части от острова предлагат перфектни условия за традиционна ваканция с излежаване на плажа, докато други части са недокоснати и незастроени. Друга популярна природна забележителност са пясъчните дюни и бройката плажове: над 150!

Лансароте
Лансароте

5. Лансароте

Една четвърт от острова е с вулканичен пейзаж след изригване през 1730 г. – тази част носи името Национален парк Тиманфая. Сред популярните атракциони е Музеят на китовете и делфините, както и Mirador del Rio – място, от което се открива незабравима гледка.

6. Палма

Палма или Ла Палма често е наричан Красивият остров и се намира най-близо до Мароко от всички Канарски острови. Той разполага с международно летище и редовни фериботи до Тенерифе. Чудесната му природа и вулканични пейзажи го правят популярно място за пешеходни обиколки и катерене. В центъра на острова се намира най-големия кратер в света – тук също можете да се катерите, но с водач.  

7. Гран Канария

Лас Палмас де Гран Канария се намира на североизточния бряг на острова и е добре развита туристическа дестинация. На острова ви очаква разнообразня природа, включително огромни пясъчни дюни, планини с екопътеки, плажове и невероятно пъстър подводен свят. Както можете да се досетите, има безброй места за гмуркане и водни спортове, голф, сърф и катерене до интересните пещерни жилища в центъра на острова.

Майорка, столицата Палма и катедралата Санта Мария
Майорка, столицата Палма и катедралата Санта Мария

8. Майорка

Един от най-големите и вероятно най-популярните от испанските острови, Майорка ежегодно привлича хиляди туристи. Южната му част е добре развита и предлага чудесни плажове, докато северната е по-девствена и с красива природа. В Алкудия ще откриете луксозни хотели, предназначени за семейства, а на източния бряг се провежда ежегоден джаз фестивал. Тук ще откриете очарователни малки планински селца, безброй закътани плажчета и невероятни гледки. Столицата Палма де Майорка е модерен и натоварен град, успял да съхрани средиземноморския си дух, с красива готическа катедрала, която не бива да пропускате.

Тенерифе и връх Тейде
Тенерифе и връх Тейде

9. Тенерифе

Най-големият от Канарските острови е гореща туритическа точка и популярна дестинация за любителите на красивите плажове. Вълнуващ нощен живот, безброй ресторанти, чудесни възможности за водни спортове и гмуркане, и разбира се луксозни хотели го правят топ избор за множество туристи. Любителите на природата и планините също няма да останат разочаровани, тъй като тук ги очаква най-високият връх в Испания – вулканът Тейде и едноименният национален парк,

10. Ибиса

Невъзможно е да пропуснем номер едно парти дестинацията цяла Испания и в Европа! Градовете Ибиса и Сан Антонио са с най-бурен нощен живот, а клубовете отварят в ранната вечер и продължават да работят до сутринта. През деня можете да се насладите на открит пазар в карнавален стил, където ви очаква прясна храна, сувенири и всякакви ръчно изработени неща. Ибиса също се гордее с красива природа и предлага възможности за релакс и разходки сред омагьосващи пейзажи. Не пропускайте да посетите пещерата Кова де Кан Марка или да вземете корабче до Форментера.

Вижте нашата оферта за

Почивка в Палма де Майорка

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
☎ 02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50

Leave a Reply