Хургада: Перлата на Египет и Червено море

Изглед към Червено море в Хургада, Египет

Ако все още не сте чували за курортния град Хургада, вероятно не сте имали път към Египет. В противен случай сигурно сте наясно, че именно Хургада е едно от предпочитаните места за почивка край Червено море. И определено този факт не е случаен.

Какво нарежда Хургада сред любимите дестинации в Египет?

Хургада е чудесен избор не само за пътешествениците, които искат кротко да се излежават на морския бряг, но и за почитателите на високия адреналин, а също така и за любителите на историята. Забавления има за всички!

Предимства на курорта Хургада:

Сред предимствата, които няма начин да пренебрегнем, са чистите води и очарователни рифове, както и 20-те километра плажна ивица, изпъстрена с множество хотели. Освен това се предлагат атракции като гмуркане с акваланг, уиндсърф и пустинни сафарита. Хургада е познат и като град с активен нощен живот, който в днешните пандемични времена със сигурност не е в „стихията“ си.

Хургада се характеризира с горещо време през лятото и мека зима. Градът предлага различни музеи, природни резервати и острови по бреговете на Червено море. Има и много игрални зали за възрастни и деца, за да прекарате приятно време.

Как се развива Хургада?

В момента Хургада е административен център на мухафаза Червено море, но в миналото курортът е бил малко рибарско селище. Всъщност така е допреди около 30 години. Сега обаче е един от двата най-популярни курорта в Египет – заедно с Шарм Ел-Шейх. Подобно на всички източни градове в Хургада хората изкарват прехраната си от туризъм и търговия, така че когато се разхождате, имайте предвид, че продавачите ще ви посрещнат с настоятелните си предложения.

Когато сте в Хургада, не пропускайте възможността да видите един от най-забележителните паметници на историята на Египет – Луксор и Долината на царете. Гробниците на фараоните и древните храмове заслужават да бъдат посетени.

Защо да почивате в Хургада?

  • Не е толкова пренаселено като в Кайро;
  • Има директни чартърни полети;
  • Чудесно място е за водни забавления;
  • Кристална вода и прекрасни плажове;
  • Забележителни паметници на културата.

********

Ако искате да почивате на това прекрасно място, разгледайте предложенията на Александър Тур за почивки и круизи до Хургада.