Forbes: Топ европейски дестинации, готови за ваксинирани пътешественици

Топ дестинации за пътуване в Европа

Пандемията от коронавирус продължава да е тема номер 1 по целия свят и това е напълно разбираемо. И докато здравните власти навсякъде се опитват да се справят със заразата, пътешествениците вече нямат търпение да стегнат багажа за някоя нова дестинация.

В тази връзка Европейската комисия прие законодателно предложение за установяване на обща рамка за Digital Green Certigicate (цифров зелен сертификат) за ваксинации, тестване и възстановяване, което се очаква да облекчи пътуванията. И още преди официално да е факт промяната, някои страни членки на Европейския съюз вече са готови да прилагат по-леки условия за ваксинираните пътници, отбелязва престижното издание Forbes.

Много европейски държави вече се ангажират да признават паспортите, издадени не само на континента, но и от други държави на международно ниво. В началото на списъка е Исландия, първата европейска страна, която издава паспорти Covid-19 на ваксинираните си граждани. Гърция и Португалия (особено автономните райони на островите Мадейра и Азорските острови), както и Грузия, Швеция, Дания, Испания, Италия, Полша и Чехия, се движат в същата посока и започват да прилагат облекчени здравни мерки за ваксинирани пътници чрез издаване на имунизационни паспорти.

Топ 3 дестинации за пътуване в Европа

Дестинация: Тбилиси, Грузия

Дестинация: Тбилиси, Грузия

Столицата на Грузия бе призната за най-безопасната по отношение на коронавирус дестинация миналото лято. Освен това предлага чудесна комбинация между култура, природа, история и кулинарни изкушения.

Ако искате да пътувате до очарователна Грузия, трябва или да се ваксинирате, или да представите негативен PCR тест. Подробна информация за изискванията можете да потърсите на сайта на Министерството на вътрешните работи.

Дестинация: Остров Мадейра, Португалия

Дестинация: остров Мадейра, Португалия

Тази дестинация остана в зелената зона през цялата пандемия благодарение на ефективни здравни мерки, които я превърнаха в най-безопасната в Европа. Мадейра е идеалният избор за туристи, които предпочитат да са на открито, обичат природата, релакса и уелнеса.

Информация за условията за пътуване до дестинация Португалия ще намерите тук. А ние ви предлагаме да прекарате Великден на този вълшебен зелен оазис край Атлантическия океан. Порадвайте се на съблазнителните гледки и невероятната природа цели 8 дни (7 нощувки). Подробности за програмата ще намерите на страницата ни Почивки.

Дестинация: Кефалония, Гърция

Дестинация: Кефалония, Гърция

Избрана за една от топ дестинациите за 2021 г., Кефалония се смята за един от най-красивите гръцки острови. По време на престоя си не пропускайте езерото Мелисани, класифицирано като едно от най-забележителните природни чудеса на Гърция, както и плаж Xi, оранжево-пясъчен и уникално красив плаж.

Като цяло Гърция се утвърди като безопасна дестинация в Европа. Условията за пътуване вижте тук. А ние от Александър Тур ви препоръчваме да посетите също и островите Крит (част от класацията), Санторини, Родос (също в списъка), Корфу, а също Халкидики и Олимпийската Ривиера.

***

Как мислите?! Не е ли време за заслужена почивка?! Изберете предпочитаната от вас дестинация, а ние ще се погрижим за подробностите.