Да опознаеш Исландия

Въпреки малката площ, която заема, Исландия се радва на изключително разнообразна природа, която пък е много лесна за разглеждане.

Така нареченият Главен път (по-известен като The Ring Road) обикаля целия остров. Удобно е, че много от добре познатите природни забележителности и места, задължителни за посещение, се намират в близост до него. Ако имате повече време и искате да пътувате през „дивото сърце на Исландия“ или високите плата, поемете през чакълените пътища, които ще ви отведат до диви и спиращи дъха гледки.

Дори да планирате кратко пътуване, Исландия няма да ви разочарова. Задължително посетете столицата Рейкявик, за да се потопите в атмосферата на един оживен и младежки град, с фантастични барове и ресторанти.

И нека не забравяме, че кулминацията на едно пътуване до Исландия е възможността да посетите и Гренландия!

Untitled design - A4 - Twitter post (2)

Класически забележителности

Tака нареченият Златен кръг ще ви отведе до огромния водопад Гълфос, гейзерът Гейсир (да, останалите получават името си от него) и национален парк Тингвелир, където можете да “скочите“ от Американската континентална плоча върху Европейската.

Гледчеровата лагуна Йокулсарлон се намира на южния бряг, в национален парк Ватнайокул. Тук най-големият глетчер в Европа преминава в многжество по-малки глетчерови „езици“, водещи към атлантическия океан. Черният плаж пък вече сте виждали в много филми, включително Джеймс Бонд, Тор: Светът на мрака и Стар Трек: Потъване в мрака.

Водопадите – те са наистина безброй и всеки е уникален сам за себе си. На южния бряг посетете Свартифос, Селяландсфос и Скогафос. В северния ви очакват Детифос (най-големият водопад в Европа) и Годафос.

В северната част, в зоната на езерото Миватн има много „горещи точки“ в най-истинския смисъл на думата. Тук могат да се наблюдават няколко вулкана, геотермалната зона Намаскард, лабиринтът на лавата и още…

И накрая – наблюдаване на китове край Хусавик или Акурейри.

Не пропускайте нашата оферта

Екскурзия в Исландия – Северни саги за викинги, тролове и елфи, гейзери и вулкани

Свържете се с нас
📩 outgoing@alexandertour.com
02/ 983 33 22, 983 23 71; 0878 41 41 50

Leave a Reply