Забележителности и интересни места на Сейшелите

Полет над Сейшелските острови

От Махе, така плътно застроен, че от високо ви се струва, че част от сградите всеки момент ще изпаднат в морето, можете да наемете малък самолет, какъвто се използва на принципа на такси, за да ви откара до острова на вашата почивка и срещу малка допълнителна такса да разнообразите полета си като минете над по-големите острови от островната група на Сейшелите. Гледката от птичи поглед е прекрасна! Кораловите рифове, погледнати отгоре приличат на пръстени и само мореплавателите знаят, колко опасни са те за морските съдове, които не познават малките проходи до островите. Веднъж стигнали на острова, проверете отдават ли се под наем велосипеди и позволява ли островът вело обиколки. Ако обичате движението и активната почивка, не пропускайте тези предложения за Сейшелите.

Открийте своите тайни плажове

Белият плаж на Махе – Ансе Майор се намира на северозапад и се достига пеша (час от автобусната спирка на Ла Скала / Бел Омбре). Спускащите се към брега бели пясъци и палмите, ограждащи крайбрежието са екзотично преживяване. Разглеждането на океанското дъно с шнорхел или дайвинг е сред най-популярните спортове на плажа. Пазете се от опасните течения. На някои плажове е опасно да се плува.

Разходка из столицата на Сейшелите – Виктория

Малката столица може да бъде разгледана с двучасова приятна разходка. Както повечето острови обаче, Сейшелите също търпят капризите на времето и в рамките на едноседмична почивка на Сейшелските острови е възможно все някой от дните ви да е облачен или дъждовен. Прави ни впечатление, че често снимките от столицата Виктория са правени в такъв момент. Въпреки това, топлия южен климат не позволява облачното време да е неприятно. Улиците на Виктория не са претъпкани и предлагат изобилие от малки магазинчета в които можете да намерите какво ли не.

Разходка по залез слънце на някой Сейшелски остров

Южните морета с техните оранжево-огнени залези са гледка, която ще помните до края на дните си. Не напразно Сейшелите са наричани „раят на земята”. Митът за невинния дивак тръгва от екзотичните острови, на които устроеното в хармония общество, което не се бори със студа и оскъдната природа живее в приказното изобилие на природните богатства, сред една красота от зеленина, море и екзотични плодове, растящи без никаква човешка грижа. Хотелите на Сейшелите се строят близо до плажната ивица и ако искате да сте близо до морето, можете да наемете вила на метри от брега или да наемете стая, през прозорците на която да виждате хоризонта, разделящ синевата на небето от тази на океана.

Морския свят на Сейшелите

Пристанищата на Сейшелските острови са пълни с тайни. Някога, след откриването на островната група от Васко да Гама, островите служели за скривалища на пиратите с техните кораби. Колко от техните съкровища са скрити или заровени на Сейшелските острови остава загадка. Френските кръвожадни пирати от началото на 18 век поделяли съкровища, сред които прочутия златен кръст, обсипан с диаманти, наречен още „Кръстът на Гоа”. Търсачи на съкровища огледали всяка от скалите в района, за да търсят тайни символи и обозначения, които пиратите биха оставили. Тези легенди за Махе винаги прибавят вкус на приключение за гмуркащите се посетители и туристи, като легендата за кръста съвсем не е туристическа измислица.

Пиратски символи на една от скалите в Бел Омбре

Морският свят на Сейшелите е изключително богат и повод за радост за изследователите на морското дъно и любителите на подводната фотография и дайвинга на Сейшелите. За гастрономите остава удоволствието да опитат прясната риба, която рибарите продават на пристанищата и ресторантите, дори евтините, предлагат в своите менюта.

Коко де Мер и гигантските костенурки

Огромните кокосови орехи на палмата Коко де Мер, които моряците намирали плуващи в морето, ги карали да мислят, че тези удивително големи плодове са отгледани от самото море. Палмата Коко де Мер се намира единствено на Сейшелите и големи насаждения от нея можете да видите на остров Праслин, в защитения от ЮНЕСКО парк Долина де Май, Национален парк. В резерватът можете да се срещнете с огромните сейшелски костенурки, които щяха да ви разкажат как са минали последните 200 години за тях, ако можеха да говорят.

Вижте повече за Сейшелите на официалната туристическа страница за Сейшелите

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.