ЛИМА
“Столица на Гастрономията” за Южна Америка. Туристическа обиколка на Лима: гробът на Писаро, Дворецът на Губернатора, Плаца де Армас, Църквата Сан Франциско и нейните катакомби, колониална и модерна Лима с модерните жилищни и търговски квартали Мирафлорес и Сан Исидро, Баранко, взема се ретро трамвай за разходка по тихоокеанското крайбрежие на Лима и археологическият комплекс Уака Пуклана

ПАЧАКАМАК – Храма на Боговете на Слънцето и Луната в Пачакамак – церемониален център с улици, храмове и стенописи, на повече от 400 години

ПАРАКАС – Национален парк-резерват “Паракас” е полуостров с великолепни пейзажи и рибарски селца като слезли от списание за географски пътувания. Паракас е естествена среда на хумболтовите пингвини

БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ и ПИСКО – двучасов тур с лодка покрай островите – най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, птици гуано, фламингота, пеликани, червеноглави лешояди и застрашените от изчезване хумболтови пингвини

НАСКА - включен в екскурзията до Перу 30-минутен полет над мистериозните пустинни линии на културата Наска и най-известните геоглифи като дървото, маймуната, колибрито, папагала, астронавта, кучето, кондора.

АРЕКИПА – втория по големина град в Перу и част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията включва туристическа обиколка на града с всички негови популярни забележителности.

КОЛКА КАНЬОН – екскурзията продължава с 4 часа през недрата на истинските и автентични Анди към Янкуе и резервата Пампа Каняхуес, с представителите на южноамериканската фауна – викуня, лама, алпака, фламингота, ибис, андински орел. Продължава покрай изумителните вулкани Ампато, Сабанкая, Хуалка и Мисти и достига най-високата точка от 4800 м.н.в. при прохода Вискачани.
На втория ден от посещението на Колка каньон се навлиза в същинския каньон с река Колка, която се вие долу, много ниско в недрата на Каньона. Пътешествие до “Кръста на Кондорите”, след което следва Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света – Титикака.
Целият маршрут е изключително зрелищен.

ТИТИКАКА – екскурзията включва разходка с кану около островите и посещение на плаващите острови – дом на народа на Урос, направени от тревата тортора. От нея са направени къщите, леглата, канутата и цялата основна покъщина – ще видите сами.

ТИАХУАНАКО – най-древния град в Америка – Тиахуанако е разположен на 44 мили западно от боливийската столица Ла Паз. Екскурзия до величествените руини на Храма Каласасая и Вратата на Слънцето, Пирамидата Акапана и Двореца Каласасая.

ПУНО – път през секващи дъха пейзажи и планински селца и “пътя на Виракоча”, преминавайки през най-високия проход Ла Рая

ПУКАРА – посещение на селцето Пукара, известно със своята керамика

КУСКО – имперската столица Куско и посещението и включва и посещение на легендарния Храм на Виракоча, построен от огромни 11-метрови каменни блокове. Посещение на църквата Андахуайлиляс, наричана Сикстинската Капела на Андите.
На втория ден от престоя в Куско – величествена панорамна обиколка на Археологическата столица на Америка с посещение на Храма на Слънцето, Церемониалния център Кенко, Военната Крепост Сакскайхуаман, “Червената крепост” Пука Пукара и Тамбомачай – Храма на Водата.

ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – екскурзия до Свещената Долина на Инките, през пролома на река Урубамба със селцето Писак и Олантайтамбо – “Живият Град на инките” – Военна Крепост и Храмов Комплекс на инките с храм, акведукти и улици, административна и жилищна част. Посещение на инкска къща и пътуване до Чичерия, където се демонстрира техниката на приготвяне на най-популярната напитка в Андите.

МАЧУ ПИКЧУ – отпътуване с влак от Олантайтамбо през Долината Урубамба и Андите до Мачу Пикчу – “изгубената цитадела и град- светилище на инките”. Посещение на Храмовете на Слънцето и на Кондора. Може да се разкаже много за градът на инките – разберете повече за неговите интригуващи загадки на Мачу Пикчу.
Екскурзия до Цитаделата, връх Хуайна Пикчу и Моста на Инките – Таен Вход към Портата на Слънцето.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.