Екскурзия Перу, Чили и Аржентина

С тази екскурзия ще посетите:

Лима-Долината на Инките-Урубамба-Мачу Пикчу-Куско-Пуно-
Титикака-Сантяго де Чили-Буенос Айрес
23 СЕПТЕМВРИ – 08 ОКТОМВРИ 2014
16 дни / 14 нощувки
самолетна екскурзия, водач на български език

П Р О Г Р А М А

 

ПЪРВИ ДЕН: 23.09.2014, София-Амстердам-Лима

Полет София-Амстердам на АК KLM. Излита в 07:15ч. Каца в 09:05ч. Полет Амстердам-Лима на АК KLM. Излита в 12:30ч. Каца в 18:05ч. Посрещане от местния водач, който ще придружава групата по време на цялото пътуване из Перу. Трансфер и настаняване в хотел Faraona 3*.

ВТОРИ ДЕН: 24.09.2014, Лима, с вкл. обяд

Денят е посветен на столицата на Перу. Туристическа обиколка на колониална и модерна Лима: Сан Мартин Плаза, гробът на Писаро, Плаца де Армас, Дворецът на Губернатора, Църквата Сан Франциско и нейните катакомби, модерните жилищни и търговски квартали Мирафлорес и Сан Исидро, бохемският квартал Баранко, където се качваме на старовремски трамвай за разходка по тихоокеанското крайбрежие на Лима и археологическият комплекс Уака Пуклана. Обяд в битов ресторант с типични за Лима кулинарни шедьоври.

ТРЕТИ ДЕН: 25.09.2014, Лима-Куско, Долината на инките-Писак, с вкл. обяд

Полет от Лима към Куско. Още при пристигането Ви в Куско ще Ви посрещнат с топъл чай от кока и ще получите подарък от инките Амару – народът на Андите. След топлата напитка, която ще Ви помогне да се климатизирате, ще се отправим към Свещената Долина на Инките, разположена по продължение на пролома на Свещената река Урубамба, който с всеки километър се стеснява и се спуска стръмно, заедно с пенещите се води на реката, за да достигне дълбочина почти 1000 метра. Посещение на индианския пазар в селцето Писак, посещение на селце на индианската планинска общност Амару, където ще бъдем поканени на обяд, за да се докоснем до кулинарията и бита на тази самобитна култура и техните занаяти. Настаняване в Свещената Долина, в хотел Casa Andina Private Collection 4* (2900 м.н.в.).
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 26.09.2014, Долината на инките-Олантайтамбо/Мачу Пикчу, с вкл. вечеря

Продължаваме към Олантайтамбо – едно от последните инкски убежища, строен като военна крепост и храмов комплекс едновременно – крепост с храм, акведукти и улици, административна и жилищна част. Посещение на инкска къща, където ще видите как са живели инките и ще се докоснете до бита им. Посещение на Чичерия, където ще Ви демонстрират техниката на приготвяне на най-популярната напитка в Андите. Пътуване с влак от Олантайтамбо през долината Урубамба и Андите до Мачу Пикчу – “изгубената цитадела и град-светилище на инките”.  Вечеря в битов ресторант. Настаняване в хотел Aguas Calientes / Andina Luxury (2000 м.н.в.).

ПЕТИ ДЕН: 27.09.2014, Мачу Пикчу-Куско, с вкл. обяд

Посещение на цитаделата Мачу Пикчу – религиозният център бил тясно свързан с обредите към Инти, Слънцето. Посещение на Храмът на Слънцето и Храмът на Кондора. Обяд в битов ресторант. Следобед можем да се разходим по някоя от многобройните еко-пътеки към връх Хуайна Пикчу, откъдето се откриват секващи дъха гледки към Мачу Пикчу… или към моста на инките, който е бил таен вход към една от портите на цитаделата – Портата на Слънцето. Отпътуване с влак към Куско. Настаняване в хотел Munai Wasi 3*(3400 м.н.в.).

ШЕСТИ ДЕН: 28.09.2014, Куско, с вкл. вечеря

Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка – Куско, най-дълго населявания град в Западното полукълбо. Храма на Слънцето Кориканча – един от най-почитаните религиозни центрове в Империята, Церемониалния център Кенко – посветен на култа към Земята, военната крепост Сакскайхуаман, “Червената крепост” Пука Пукара, Тамбомачай (Храмът на водата) религиозен център, където инките отдавали почит на водата. И още: Катедралата, част от Световното наследство на ЮНЕСКО, Пласа де Армас, Пазарът Сан Педро. Денят завършва с вечеря в битов ресторант, където ще се насладите на ритмите на тъжната и горда музика на перуанските индианци и на кулинарните шедьоври на Андите.

СЕДМИ ДЕН: 29.09.2014, Куско-Пуно, с вкл. обяд

Пътуване от Куско до Пуно. Пътят се вие през Андите – през секващи дъха ждрела, гори, скали и малки планински селца, езера, докато стигаме до впечатляващите 4850 м.н.в. По пътя, спирка в селцето Оропеса, известно с хлебопекарните си и тестените кулинарни шедьоври. Обяд. Настаняване в хотел Casona Plaza 4* в Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света – Титикака (3800 м.н.в.).

ОСМИ ДЕН: 30.09.2014, Титикака, с вкл. обяд

Рано сутринта се качваме на такси-рикша, за да отидем до бреговете на най-високо разположеното сладководно езеро в света – Титикака. Посещение на плаващите острови – дом на народа на Урос, направени от тревата тортора. От нея са направени къщите, леглата, канутата и въобще всичко, от което се нуждаят местните. Разходка с кану около островите. Обяд. Връщане в Пуно и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 01.10.2014, Пуно-Лима-Сантяго де Чили

Трансфер от Пуно до летище Хулиака. Вътрешен полет Пуно-Лима. Полет Лима-Сантяго де Чили. Трансфер и настаняване в хотел Atton 4* (520 м.н.в.).

ДЕСЕТИ ДЕН: 02.10.2014, Сантяго де Чили-Винарски тур, с вкл. обяд

Запознаването ни с Чили започва от неговата столица Сантяго, основана в средата на ХVІ в. от испанския конкистадор Педро де Валдивия и носеща името на Св. Яков. Градът е живописно разположен на фона на заснежените шестхилядници на Андите – Тупунгато, Мармолехо и Невадо ел Пломо, от подножието на които го делят само 50 км. Панорамна обиколка, включваща най-големите забележителности на града: църквата Сан Франциско – най-старата сграда в Сантяго, Двореца Ла Монеда, площада Пласа де Армас с историческите сгради и Катедралата, хълма Санта Лучия с останки от древна индианска крепост, кварталът Белависта. Обяд в един от най-оригиналните по своята архитектура ресторанти. Следобед се отправяме на юг към долината Майпо, където ще научим повече за историята на винарството в Чили, ще чуем легендата за Дяволът и виното, направила чилийското вино световноизвестно, ще дегустираме първокласни чилийски вина във винарската изба на най-известните износители на чилийско вино – “Конча и Торо”.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 03.10.2014, Чили-Валпарайсо и Виня дел Мар, с вкл. обяд

Целодневна екскурзия на северозапад по крайбрежието на Тихия океан. Посещават се най-голямото пристанище на Чили – град Валпарайсо и курорта Виня дел Мар (90 минути с бусче от Сантяго). Заради своите многобройни паметници на културата, сред които е и къщата на известния нобелов лауреат по литература – Пабло Неруда, Валпарайсо е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Панорамна обиколка на града, обяд в местен ресторант край един от прекрасните плажове на Виня дел Мар – най-известният морски курорт на Чили. Свободно време в курорта. Привечер връщане в Сантяго.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 04.10.2014, Сантяго де Чили-Буенос Айрес

Трансфер до летището. Полет Сантяго де Чили – Буенос Айрес. Трансфер и настаняване в хотел Bristol 4*.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 05.10.2014, Буенос Айрес

Полудневна панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес с частен бус и екскурзовод на български език – чаровния квартал “Ла Бока”, родното място на тангото, кварталът на танго клубовете и нощния живот – Сан Телмо, Пласа де Майо с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, шикозния квартал Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 06.10.2014, Буенос Айрес

Свободен ден в Буенос Айрес или по желание екскурзия до ранчо Санта Сузана.

За тези, които ще останат в Буенос Айрес, се предлага възможност да се разходят из елегантния Ретиро с неговите паркове и езера, в лъскавата “Реколета” с впечатляващите, луксозни жилищни сгради, из квартал Палермо с Ботаническата Градина, из живописния Ла Бока и “Уличката на Тангото”- Каминито, из авенида Санта Фе, считана за най-шикозната улица откъм бутици и арт галерии или из Пуерто Мадеро – най-новият и модерен квартал на града, подобно на старите складове край Темза в Лондон, преработени и превърнати в луксозни офиси и жилищни сгради.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: 07.10.2014, Буенос Айрес – Париж

Освобождаване на стаите. Свободен ден за последни снимки и разходки из Буенос Айрес. Препоръчваме разходка по крайбрежния булевард, по Авенида де Майо до статуята на Колумб или по най-широкия булевард на света – “Авенида 9 де Хулио”, разходка в централната част на града с пешеходната улица Флорида, където ще имате възможност да се насладите на танцуващи по улицата майстори на аржентинското танго, на редица колониални сгради, уютни кафенета и бутици. Трансфер до летището. Полет Буенос Айрес – Париж. Излита в 17:00ч.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН: 08.10.2014: Париж – София

Каца в Париж в 11:00ч. Полет Париж-София. Излита в 12:35ч. Каца в 16:15ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 4 498 ЕВРО / 8 816 ЛЕВА
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ: 4 998 ЕВРО / 9 796 ЛЕВА

Пакетната цена е валидна при група от минимум 15 души
Пътуването по програмата може да се осъществи и при група от 12 души, но без водач, придружаващ групата по време на цялото пътуване.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети за международни полети София-Амстердам-Лима и Буенос Айрес-Париж-София
Летищни такси: 515 евро (към 15 април 2014)
Самолетни билети за международен полет Лима – Сантяго де Чили с вкл.летищни такси
Самолетни билети за международен полет Сантяго де Чили – Буенос Айрес с вкл. летищни такси
Самолетни билети за вътрешен полет Лима-Куско/Хулиака – Лима с вкл. летищни такси
Трансфери летище-хотел-летище
Влакови билети от Олантайтамбо през Долината Урубамба до Мачу Пикчу и от Мачу Пикчу до Куско;
14 нощувки на база закуска в хотели 3/4*
Всички обяди и вечери, указани в програмата като включени
Всички турове по програма с климатизиран автобус, с екскурзовод на английски език (превод на български при група от мин. 15 души)
Входни такси за всички обекти, посещавани по програмата
Медицинска застраховка на ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро на човек за периода на цялото пътуване
Туроператорска застраховка
Водач от България (при група от мин. 15 души)

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

По желание екскурзия до ранчо Санта Сузана на 06.10 – 115$/ок. 163 лева на човек (към дата 29.04.2014)
По желание аржентински обяд с вкл. безалкохолни напитки на 06.10 – 65$/92 лева на човек (към дата 29.04.2014)
Хранения, неупоменати в програмата
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
Входни такси за музеи, галерии и други обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер – напитки, телефонни разговори и всичко друго, което не е обозначено в “Пакетната цена включва”
Бакшиши

За информация и резервации – 02/983 33 22 Александър Тур

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.