Дестинация Китай – багаж и информация

Ако сте избрали Китай за своя дестинация, прегледайте списъкът с предложения за необходими вещи от първа необходимост, които да ви спестят време и пари, по време на вашана екскурзия в Китай. Ако сте избрали Китай за почивка и екскурзия през 2013, ето актуализираният списък:

На първо място, преди да започнете с опаковането, поинтересувайте се за ограниченията върху килограмите багаж, които можете да носите със себе си по време на полет. През 2013 се планира да се пуснат директни полети до Китай, които ще улеснят пътуването до там, но до тогава, най-вероятно ще пътувате с редовен (а не нискобюджетен) авиопревозвач до Пекин и обичайните позволени килограми са между 20 и 30 кг.

Какво да сложим в куфара:
Както обичайно, разделете багажa си на две, като в по-лекия, който можете да качите на самолета за Китай, пригответе лекарства, топла дреха и вещи от първа необходимост (според вашите лични нужди). Вземете със себе си малък компютър, таблет или телефон, с които да си осигурите приятно прекарване по време на дългия полет. Судоку е особено подходящо на път за Азия : )
В багажа, който качвате със себе си на борда пригответе всички необходими документи. Не забравяйте че ви е необходима виза. Александър Тур осигурява виза в своите оферти за екскурзия до Китай. Здравен паспорт/карта, билети, сертификати и удостоверения за заболявания, ако е необходимо, кредитни карти и пари.
Не забравяйте да приложите и свой личен картон за спешни случаи – не е задължителен но е от полза – в него впишете лекарствата, ако сте на поддържащо лечение, кръвната си група, алергии и телефон за връзка.
В Китай западния език за масово ползване е английският.

Направете копия на по-важните си материали и доколкото е възможно, оставете оригиналите у дома.
Вземете си разговорник от тук – българско-китайски е отличен вариант, ако английският ви не е добър.
Когато подготвяте документите си, постарайте се да ги отделите едни от други (без да ги разпилявате мо места, да които няма да се сетите по-късно) – така например, отделете кредитните си карти от личната карта или международния ви паспорт. Внимавайте с надписите по кредитните карти. Крадците отдавна знаят, че ако на кредитна или дебитна карта е написан пин, то той най-вероятно не отговаря на реалния, но за да получат реалния е необходимо да прибавят или извадят единица/двойка от четирицифрената сума.

Прегледайте климатичните условия преди пътуване. Ако пътувате с офертата на Александър Тур за екскурзия в Китай между 26 април и 7 май 2013, за Пекин ще са ви необходими същите дрехи като тук – не тежки и зимни, но все пак топли и готови за ниски температури от порядъка на 7-10 градуса. Вземете си палто или леко , но топло яке и пуловер, шал и ръкавици не са ви необходими. Най-ниските температури стигат до 7 градуса (разлики от настоящата статистика са винаги възможни). Ако пътувате до Китай през лятото, съобразете се с високата влажност на много китайски райони. Крайбрежията и поречията на големите реки са уморително тежки със своята влажност за европееца.

Не забравяйте че Китай остава далечна дестинация с много различни, спрямо европейските, концепции за хигиена, ред, етикет и прочее. Носете си елементарни неща като пакет салфетки, когато сте навън, извън хотела или по време на тур. Вземете си и пепто-бисмол или активен въглен, в случай че азиатската храна не ви понесе.По време на къпане, старайте се да не поглъщате вода. Пазете се също така и от чешмяната вода, която не че е толкова опасна, колкото е на практика различна. Носете си гел за почистване на ръце или спрей със съдържание на спирт.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.