На остров Мадейра през май

Какво се случва на малкия остров Мадейра през месец май, какво да посетите по време на своята екскурзия до Мадейра

2014 Сао Тиаго Менор, Мадейра

Всяка година на първи май в град Фуншал се празнува патронът на града, светията Тиаго Менор. Празникът, наречен Сао Тиаго Менор е най-пищен в старата част на столицата, където се организира процесия, а музикалните събития и забавленията продължават няколко дни.

11-13 май 2014 – Лимоненият фестивал в Мадейра

Лимоненият фестивал, едно от най-важните културни събития в град Сантана, освен изложението на лимони, подхранва духът на празнуващите с множество събития и забавления, храна, жива музика и най-вече – фестивалът на Деспик, музикална надпредвара в няколко традиционни стила на местната култура. Песните и музикалните изпълнения по време на фестивала са самобитни и увлекателни.

17-20 май, Мадейра, “Остров Мадейра Оупън”

Европейски турнир по голф (мъже), Мадейра Оупън се провежда в Санто да Сера голф клуб и всяка година привлича едни от най-добрите в света на голфа. Мадейра и остров Порто Санто притежават отлични голф игрища, а климатичните условия на остров Мадейра, разположен в близост както до бреговете на Европа, така и до континента Африка, позволяват целогодишното провеждане на голф събития и туристите могат да се възползват от тази възможност, особено когато идват от северните страни.

18-20 май, остров Мадейра, Феста де Себола (Фестивал на лука)

Този забавен фестивал, посветен на лютивия зеленчук се провежда в Каничо, на площад Падре Ломелино (пред църквата). Украсени с връзки лук коли преминават в тържествен парад, има изложение на лук и ако не посягате с нож към него, ще си прекарате приятно и без сълзи. Музикални събития придружават фестивала, а деликатеси съдържащи лук се предлагат в ресторантите на градчето.

18-27 май 2014 – Фуншал, Мадейра – Панаир на книгата

Ако сте фен на португалския език и сте в течение на последните издания както от португалски, така и от световни автори, които желаете да прочетете на този звучен език, разходете се сред щандовете на панаира. Покрай основното изложение там се предлагат и илюстровани албуми, ретро фотографии и интересни снимки на Мадейра, с които да се върнете вкъщи като сувенир.

Регионална среща на духовите оркестри – Рибейра Брава, 20 май

Регионалната среща на позабравените и за това привлекателни брас оркестри се превръща в традиция, след като ентусиасти решават да посветят време и усилия в съхраняването на музикалното наследство на региона, традиционно изпълнявано от духови инструменти. Внушителен парад на оркестрите преминава през града и пъстрия микс от музиканти, танцьори и слушатели създава изключително забавна атмосфера. Празник, който не бива да пропускате и няма да забравите.

25 май – 3 юни, Фуншал, Мадейра

Фестас де Се
Най-типичния фестивал за Мадейра – препълнени, улиците около Катедралата предлагат множество забавления, великолепното вино мадейра и деликатеси от разнообразни ресторанти. Жива музика, филхармонични оркестри, фолклорни танци и много забава ви предлага края на май и началото на юни в Мадейра. Побързайте да се присъедините!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.