Какво се случва на малкия остров Мадейра през месец май, какво да посетите по време на своята екскурзия до Мадейра

2014 Сао Тиаго Менор, Мадейра

Всяка година на първи май в град Фуншал се празнува патронът на града, светията Тиаго Менор. Празникът, наречен Сао Тиаго Менор е най-пищен в старата част на столицата, където се организира процесия, а музикалните събития и забавленията продължават няколко дни.

11-13 май 2014 – Лимоненият фестивал в Мадейра

Лимоненият фестивал, едно от най-важните културни събития в град Сантана, освен изложението на лимони, подхранва духът на празнуващите с множество събития и забавления, храна, жива музика и най-вече – фестивалът на Деспик, музикална надпредвара в няколко традиционни стила на местната култура. Песните и музикалните изпълнения по време на фестивала са самобитни и увлекателни.

17-20 май, Мадейра, “Остров Мадейра Оупън”

Европейски турнир по голф (мъже), Мадейра Оупън се провежда в Санто да Сера голф клуб и всяка година привлича едни от най-добрите в света на голфа. Мадейра и остров Порто Санто притежават отлични голф игрища, а климатичните условия на остров Мадейра, разположен в близост както до бреговете на Европа, така и до континента Африка, позволяват целогодишното провеждане на голф събития и туристите могат да се възползват от тази възможност, особено когато идват от северните страни.

18-20 май, остров Мадейра, Феста де Себола (Фестивал на лука)

Този забавен фестивал, посветен на лютивия зеленчук се провежда в Каничо, на площад Падре Ломелино (пред църквата). Украсени с връзки лук коли преминават в тържествен парад, има изложение на лук и ако не посягате с нож към него, ще си прекарате приятно и без сълзи. Музикални събития придружават фестивала, а деликатеси съдържащи лук се предлагат в ресторантите на градчето.

18-27 май 2014 – Фуншал, Мадейра – Панаир на книгата

Ако сте фен на португалския език и сте в течение на последните издания както от португалски, така и от световни автори, които желаете да прочетете на този звучен език, разходете се сред щандовете на панаира. Покрай основното изложение там се предлагат и илюстровани албуми, ретро фотографии и интересни снимки на Мадейра, с които да се върнете вкъщи като сувенир.

Регионална среща на духовите оркестри – Рибейра Брава, 20 май

Регионалната среща на позабравените и за това привлекателни брас оркестри се превръща в традиция, след като ентусиасти решават да посветят време и усилия в съхраняването на музикалното наследство на региона, традиционно изпълнявано от духови инструменти. Внушителен парад на оркестрите преминава през града и пъстрия микс от музиканти, танцьори и слушатели създава изключително забавна атмосфера. Празник, който не бива да пропускате и няма да забравите.

25 май – 3 юни, Фуншал, Мадейра

Фестас де Се
Най-типичния фестивал за Мадейра – препълнени, улиците около Катедралата предлагат множество забавления, великолепното вино мадейра и деликатеси от разнообразни ресторанти. Жива музика, филхармонични оркестри, фолклорни танци и много забава ви предлага края на май и началото на юни в Мадейра. Побързайте да се присъедините!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.