Остров Мадейра

Не е необходимо да пътувате надалеч, за да откриете идеалното екзотично място за Вашата мечтана почивка! Щастието е близо и носи името МАДЕЙРА. Екскурзиите и почивките до остров Мадейра се радват на изключителна популярност.
С екскурзия до Мадейра ще имате възможност да се изкачите на върха на вулкана и се насладете на секваща дъха гледка към скалистите заливи и топлите лагуни, към зелените гори и водопади на Мадейра или да се разходите по някоя от еко – пътеките, за да се насладите на недокоснатите гори на този тропически остров, на многобройните му градини и песента на екзотични птици.
Разходка по тесните калдаръмени улички на столицата Фунчал с романтична вечеря в някой от рибните ресторанти с гледка към залива…. като, разбира се, не забравяте прочутото вино на остров Мадейра, избрано от Първия Американски Президент по случай честването на Независимостта на САЩ.

На вашето внимание предлагаме:

Екскурзия до ОСТРОВ МАДЕЙРА

 Директен чартърен полет – остров Мадейра, Португалия

Екскурзии остров Мадейра

Вижте пълната програма на екскурзия Мадейра тук.
Цената е пакетна, калкулира се на база настаняване (тип хотел) и включва: самолетни билети София-Фуншал-София с директен чартърен полет, трансфери летище-хотел-летище
водач , 4 нощувки със закуски в избрания хотел и медицинска застраховка в размер на 10 000 евро.

В пакетната цена не са включени:
Летищни такси: 120 евро на човек (към февруари 2012, варират и подлежат на препотвърждение, за това не са включени в крайната пакетна цена)
По желание – допълнителни екскурзии (резервират се и се заплащат предварително в България)
По желание – допълнителни хранения в избрания хотел
Разходи от личен характер

Предлагани хотели към програмата, цените са пакетни, включват всичко, описано по-горе.

Madeira Golden Residence, Фуншал **** – Цени от 620 евро
Hotel Four Views Monumental, Фуншал **** – Цени от 620 евро
Madeira Regency Palace, Фуншал ***** – Цени от 733 евро
Hotel CS Madeira Atlantic Resort, Фуншал ***** – Цени от 797 евро

Местоположение и климат: Архипелаг Мадейра / мадейра, Порто Санто и няколко ненаселени острова/ са открити от португалците през 1418г, намират се на 500 км.от бреговете на Африка и на 1000 км. от южните брегове на Европа. На 90 минути полет от лисабон. Площ: 741 кв.км., 57 км.дължина и 22 км.широчина. Благодарение на релефа си и уникалното си географско местоположение, Мадейра се радва на мек и умерен климат, със средна температура 25 градуса през лятото и 17 градуса през зимата. Благодарение на Гълфстрийм, Водите в акваторията на Мадейра са със средногодишна температура 22 градуса лятото и 18 градуса през зимата.
Столица: Фунчал – основан на 21 август 1508 г. В никакъв случай не се лишавайте от разходка по тесните калдаръмени улички и колониалните площадчета на този очарователен морски, островен и средновековен град, с особен чар, придаван му от хилядите цветни градини и украсени с цветя балкони.
Кога да посетим Мадейра:
Мадейра е островът с най-много фестивали на Света! През цялата година се провеждат фестивали или карнавали:
М.Януари – 5 дни – Фестивал на Пешеходните Разходки Levadas Walking Festival – еко – пътеки през горите. 20 маршрута
М.Януари – Фестивал на Ориентацията – тества Вашите възможности за свободна ориентация в горите и джунглите
Карнавалът – Петъка преди Сирни Заговезни – Парад на Португалската Флота. Традиционни носии и Каравели Ви връщат във времето на Великите Географски открития.
Фестивалът на Цветята – веднага след Великден. Целият град се покрива с килим от типични за Мадейра цветя и растения, а Островът –Градина може да се похвали с над 2000 ендемични за него вида!
Фестивал, посветен на Атлантическия Океан – м.Юни – този Фестивал се застъпва с Фестивала на фолклорната Музика
Ралито на Старите Коли – последните 4 дни на юни ретро –автомобили фучат в бясна надпревара по тесните и криви улички на столицата Фунчал и 400 км. по крайбрежието.
Фестивалът на Виното – началото на м.Септември – отдава се дължимата почит с дегустация на едно от най-деликатесните вина на Света
Фестивал, посветен на Христофор Колумб – 1 седмица от месец септември е посветена на шествия в чест на Великия Мореплавател, прекарал няколко години от живота си на о-в Мадейра. Фолклорна Музика, исторически изложби и театрални шествия в костюми, характерни за епохата на Великите Морски открития, правят театрална възстановка на тази Велика Епоха и нейните Велики Откриватели.
Нова Година – Ако някъде по Света знаят как се почита края на Старата и Началото на Новата Година с фойерверки, това е о-в Мадейра.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.