Остров Бали – оферти за екскурзии 2014

Остров Бали е толкова известен, че дори не се нуждае от представяне, ако се случи да се похвалите пред близки, че сте резервирали екскурзия до там. Място за духовно просветление, привличащо номади от западния свят; остров с добре развит туризъм и множество отлични хотели; райски кът с най-доброто от природата на екзотичните острови – всичко това е остров Бали, пристан на индуизма в мюсюлманска Индонезия.

Бали привлича туристи още от началото на миналия век, когато холандците отварят острова за туризъм и първите кораби с любители на пътешествията, природата и екзотичните брегове на Индийския океан, акостират на неговия бряг. Първите, пристигнали на остров Бали на екскурзия и почивка са богатите западняци, които имат време, средства и природно любопитство, което ги води от бряг на бряг, последвани от масовия бум на сърф през 60-те и 70-те години на 20 век. Днешните посетители са силно повлияни от лиричния образ на остров Бали, представен в бестселъра и впоследствие световноизвестен филм на Елизабет Гилбърт – „Яж, моли се и обичай”. През 2011, благодарение на филма с Джулия Робъртс, островът бива посетен от над 2.7 милиона души. Доста огромен трафик за малък остров като Бали.

Основният приток хора е към южната част на острова и по-конкретно неговото крайбрежие (тъй като, честно казано, извън сърф плажовете, морето не играе голяма роля в активния туризъм на остров Бали). Столицата Денпасар предлага не само настаняване – все още е възможно да си купите имот на Бали с приблизителна стойност на имотите, в зависимост от тяхната категория, сходна на нашата. Пълният с атракциони и места за забавление Денпасар предлага отлични ресторанти, барове по крайбрежието, хотели, молове, бутици и магазини. Най-стария плаж на Бали – Санур днес наподобява малко Слънчев Бряг по време на великите строежи – множество нови хотели никнат по крайбрежието и почивката в близките до строежите хотели се отлага до тяхното завършване. Туристите обаче не чакат и днес нощния живот по баровете на Бали и активната почивка на брега са се преместили в Джимбаран и Нуса Дуа.

За тези пътешественици, които биха искали да се запознаят с древното културно наследство на остров Бали, туристическите агенции предлагат пътуване до храма Танах Лот, свято място за островитяните и част от новозастроен район, в който се настаняват заврналите се от чужбина местни жители. През прозорците на своите вили те могат да видят вълнуваща панорама от морския бряг и терасовидните оризови ниви. Имоти купуват и вечно търсещите добра инвестиция англичани и французи със средни доходи, които им позволяват със спестяванията си да инвестират в нещо малко, като къща или имот, след като пазарът на такива се измести от Европа към Азия. За момента правителството на Индонезия възпрепятства притежанието на имот от чужденци, но както навсякъде, в законът има пукнатина, от която мнозина се възползват, като купуват жилище и възлагат на някой местен да играе роля на хазяин.

Ако все пак искате да попътувате по море, разходете се до близкия остров Нуса Лембонган или до остров Гили. Бали, със своите вулканични скали и планини е впечатляващ, погледнат откъм морето.

Обадете ни се на 02/983 33 22 за да ревервирате екскурзия до Бали през 2014 и ще ви дадем отлична пакетна цена!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.