Ако БАЛИ е най-хубавия остров в Индонезия, Нуса Дуа е неговия най-популярен курорт. Нуса Дуа или “Два Острова” е район, който обединява луксозните петзвездни хотели в няколко курорта.

Названието има две значения – географски, то се отнася за цялата източна страна на полуостров Букит, другото му значение е туристическата част с петзвездните хотели, която често бива критикувана от пътешествениците, любители на естествена природа, заради усилията с които курортите са изградили своята инфраструктура до степен на прекъсване с естествената природа на Бали. Освен това, туристическата “Нуса Дуа” е оградена и достъпът до нея е след преминаване през проверка, през три основни порти към района.

Нуса Дуа Бали

Бали – отгоре

Почивката в Нуса Дуа в Бали е за туристи с високи финансови възможности, но хотелите са целогодишно заети. Ако резервирате в реално време престой в недотам престижен петзвезден хотел, резервационната система на Букингс ще ви сигнализира за поне 5 паралелни прегледи на същия хотел. Най-евтината стая в такъв хотел през ненатоварен сезон, какъвто е например ноември или края на март струва приблизително 250 лева за нощувка. Ако искате да нощувате в двойна стая с изглед към океана, цената е около 480 лв за нисък сезон.

голф нуса дуа

Голф в Нуса Дуа, Бали

Ако искате да нощувате във висок клас петзвезден хотел, нощувка в петзвездния Амануса от веригата Аман струва между $950 за стая с изглед към градината до  $1 800 за малка вила за двама с частен басейн.

Въпреки критиките, Нуса Дуа е истински луксозно място, в което почивката придобива всички значения, които един турист може да й даде: тучни голф игрища, СПА центрове с многобройни процедури и прочутия източен масаж, удобства за всякакви спортове, ресторанти с отлична храна.

За да резервирате хотел в Нуса Дуа или навсякъде в Бали, препоръчваме ви туристическа агенция Александър Тур, които продават екскурзии до екзотични дестинации вече 20 години – 0983 33 22. Компанията работи с утвърдени хотели и с оглед десетките оплаквания, които получава от туристи от България, решили да пътуват на по-евтина цена до Бали с някоя от новите туристически агенции, при Александър Тур оплакванията са почти непознат феномен.

Въпреки че предлага възможности за нощен живот, почивката в Нуса Дуа е по-скоро спокойна. Коктейлите така или иначе са част от пакетната цена за повечето хотели и много от посетителите предпочитат да ги получат на морския бряг, под чадър от истински палми или луксозно плажно легло, под подухващия бриз и синевата на небето и океана, едва разделена от далечната черта на хоризонта.

Нуса Дуа е само на 20 минути от известния Улувато - място с древни будистки храмове и крайбрежие с отлични условия за сърф.

почивки бали

Пазар Нуса Дуа

Не е чудно, че Нуса Дуа е предпочитано място за почивка на холивудските звезди. Хотелските вериги на Аман, Гранд Хайат, Мелиа и много други са дали всичко от себе си да осигурят петзвезден лукс на западния турист и каймака от любители на екзотични дестинации.

Близо до него е разположен плажът Гегер, подходящ за плуване и почивка и предпочитано място от туристите. Близкия полуостров Татюнг Беноа с малкото селище Беноа предлага настаняване на много по-ниски цени от Нуса Дуа. Ако искате да почивате с нормален бюджет, можете да се докоснете до разкоша на Нуса Дуа като посетители, без да се налага да нощувате там. Беноа е и пристанище за много яхти, но крайбрежието е развалено от използването му за строителни материали.

Ето снимки на някои от хотелите в Нуса Дуа

хотели бали

Хотел Амануса – Бали – крайбрежието

хотели в бали

Хотел Конрад – Бали

хотели в Бали Индонезия

Хотел Амануса

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.