Какво ли не правят хотелиерите днес, за да спечелят своите гости, като включат в услугите си наистина необичайни неща!
Бразилския хотел “Hilton Sao Paulo Morumbi” предлага на своите гости услугата  „транспорт с хеликоптер”, за да избегнат натоварения трафик. Услугата включва полети до летището, хотела и (!) до магазини по избор на клиента.

В Ню Йоркския хотел “The Benjamin” на съня ви се гледа като на свещенодействие, затова те осигуряват услугата  „пазач на съня”, човек, който се грижи за тишината около вас. Във Флоренция – хотел “Palazzo Magnani Ferroni” – проучват любимите ви миризми, за да ви посрещнат с ароматизирана по ваш вкус стая, в момента в който се настаните.

За гостите с  домашни любимци, Бостънския хотел “Nine Zero” предлага повече от свободно настаняване на животните – те са обгрижвани като им се осигурява легло, кухня, компания в стаята, разходки навън и дори масаж.

“Houstonian Hotel’ – Хюстън, САЩ, предлага пълна спортна програма от фитнес до баскетбол, планинско катерене, плуване и още  над сто спортни дейности.

Вашингтонския “Fitzpatrick Hotels” се отличава със специалното си отношение към най-малките посетители на хотела. За тези от тях, които все още смятат куклите си за живи същества, хотелът е обзавел специални стаи, в които за куклите се предоставят кукленски къщи с малки гардероби, легла и дори миниатюрни чехли. Любопитно е, че  персоналът в хотела поздравява по име както малките гости, така и техните кукли.

The Cologne Marriott Hotels предлагат на гостите си канал с 24 часа живо включване от собствената си кухня. Предаването включва и звук, като освен потракването на съдовете, се чуват и всички приказки, които персонала си разменя.

В повече от 20 хотела в Дюселдорф магнитната карта-ключ за съответната стая, в която е настанен госта служи и за карта за градския транспорт и влаковата мрежа на района. Много хотели от района на Рур участват в т.нар. Hotel-Kombiticket (hotel combination ticket), който е удобство за туристите в областта.

Не е необичайно на гостите да се предлага освежителна напитка за „Добре дошли”, а друг немски хотел – Country Lodge в Ансберг дава на гостите си топла билкова баня за крака и носи обяда от кухнята, до мястото, на което е избрал да почива гостът им в района на хотела.

Много и необичайни услуги са включени в списъка с удобства на много хотели по света, за това избирайте своята почивка с опитни туристически агенти, които да направят престоя ви истински интересно преживяване, като ви препоръчат места и настаняване за които не сте и предполагали ,че съществуват  : )

По материали от  тук и туk.

За информация относно хотели и екскурзии по света, посетете най-новата страница за екскурзии на Александър Тур.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.