Не е интересно просто да стигнете до Гърция и да се настаните в някой хотел. За ваше улеснение днес ще направим един бърз разбор на плажовете в Гърция и къде ви препоръчваме да отидете ако сте планирали това лято с почивки и екскурзии до Гърция.

Гърция има много и все впечатляващо красиви плажове и трудно да изберем най-добрите, но ако се водим по предпочитанията на повечето туристи, ще прегледаме тези плажове, в които водите са кристално чисти, разкриват красива панорама, не са с рязък наклон или остър чакъл и преди всичко – грабват със своята красота.

Плажът, който най-често ще видите в брошури и на снимки е Навагио – най-впечатляващия плаж на Гърция

навагио

Навагио – евтино в Гърция

Плажът Навагио се намира на остров Закинтос и е сред най-фотографираните плажове в Гърция. Привидно уединен, но все така поразително красивия плажен залив се намира на северозападния бряг на остров Закинтос, в близост до село Анафотирия, където има и множество отлични хотели и ресторанти с добра гръцка кухня. До плажа не може да се стигне по суша, а само с лодка, яхта или друго плавателно средство, каквито предлагат услугите си на поносима цена. Плажът Навагио е заобиколен от отвесни бели варовикови скали, преливащи в бяла пясъчна ивица, там, където горите почти се спускат до плажната ивица. Светлосините води на Йонийско море тласкат останки на кораб, наречен Панайотис, за който се смята, че е бил контрабандистки, и заради които останки плажът се знае и като Корабокрушението.

Навагио Гърция – почивки Гърция с Александър Тур

Ако искате да посетите този зрелищен гръцки плаж, вземете корабче от столицата Закинтос, която е в другия край на острова, те предлагат и едночасов престой. Ако не може да стигнете до Навагио по море, имате възможността да го погледнете от върха на скалите, които го ограждат, тази екскурзия се предлага от местни водачи.

навагио гърция

Навагио Гърция – Александър Тур

Другият гръцки плаж, който ще обсипем със заслужени хвалебствия е  в Крамоти, префектура Кавала. Неговата история повтаря стотици други истории на бивши гръцки рибарски селища – потънали в маранята и синевата на великолепното синьо море, доскорошните гръцки селца, подобно нашия Созопол не са и подозирали, че ги очаква съдба на известни туристически дестинации. Така през последните години Керамоти, се превърна в атрактивна дестинация за семеен и екотуризъм, заради чистотата си и удобствата в хотелите в района.

Керамоти е малко селище, потънало в зеленината на малък полуостров, близо дот устието на река Места, на почти еднакво разстояние от Кавала и Ксанти. Плажната ивица се проточва цели 10 км., ненарушавана от тълпите от туристи или първа редица хотели, каквито е обичай да са построени до самия плаж. Керамоти е идеално място за прекарване на почивката за всички, които искат да отдъхнат настрани от шума на големите курорти. Хотелите в района, семейните домове и частните квартири и апартаменти под наем, предлагат общо не повече от 600-700 места за туристи. Населението на Керамоти не надхвърля две хиляди души. Тук можете да станете свидетели на типичното гръцко ежедневие, пазаруването на местните в магазините, следобедната почивка, вечерната разходка…

Керамоти - Гърция с Александър Тур

Керамоти – оферти Гърция с Александър Тур

Градчето не е лишено от гръцки таверни и рибни ресторанти, снек барове, сладкарници, кафенета и нощен живот. Ценителите на гръцката кухня ще се почувстват у дома си. Всичко в Керамоти се намира на пешеходно разстояние, а движението на автомобили е ненатоварено от трафик, което прави улиците идеални за разходка и придвижване с велосипед. Ако сте избрали Гърция за екскурзия и почивка – това е вашето място. Морето е тихо и плитко, водата – кристално чиста и прозрачна, свежест долита от кедровата гора, която отделя градчето от плажната ивица, нуждаещите се от спокойствие и почивка, избрали Гърция, биха се почувствали направо в рая на гръцките почивки. За разлика от много други области в Гърция, Керамоти грабва окото с многото естествена зеленина.

Плажът Амос Бийч на Керамоти се намира от ненаселената част на полуострова, близо до Тасос. Пясъкът е ситен и това го отличава от повечето чакълести гръцки плажове. Плажът не е пренаселен и има както по-безлюдна част, така и „опитомени” територии с чадъри и шезлонги – за ползването на плажните удобства не се плаща нищо.
Другият плаж – Коко бийч в Керамоти се намира почти в самия край на пясъчния нос, непосредствено до къмпинга. Този плаж е за по-динамично почиващите си млади хора. Пясъчната ивица е широка и позволява игрище за бийч-волейбол, както и бийч-футбол. Водата е кристално чиста и прозрачна. Тук ще намерите един от най-приятните за отмора бийч-барове, на който се събират много летуващи от всички възрасти.

Елафониси е нашето тайно място за плаж, което ще се опитаме да не развалим. Не казвайте на никого! Този гръцки плаж е скрит на едно малко островче, до което се ходи пеша през морето като водата е до колене. Намира се в югозападен Крит, на около 60км южно под Ханя. Елафониси е най-отдалеченият плаж на Крит, но представлява истинско откритие! Малък, неизвестен, девствен откъм нашествието на туристи плаж с впечатляващи тюркоазени води, които приличат на басейн, един от най-добрите плажове които можем тайно да ви прошепнем.

Елафониси – Гърция с Александър Тур

И не на последно място, препоръчваме ви плажът Миртос на остров Кефалония по пътя към Асос. Плажът е много добре организиран, с определен брой разположени доста нарядко шезлонги, спасител, съблекални, пункт за първа помощ и за съжаление на любителите на тайни места, Миртос е в списъка с най-красивите плажове на Гърция, тъй като красотата му е прочута в цял свят.

Миртос - Гърция с Александър Тур

Миртос – почивки Гърция с Александър Тур

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.