Екскурзия в Лисабон

Екскурзията в Лисабон тази пролет, по време на майски празници 2014 и Великден ще ви предложи обиколка на един от най-красивите Европейски градове – Лисабон.

Вижте видео на една разходка из Лисабон, която ще ви вдъхнови за едно пътешествие до там през Май 2014.

На първо място, когато говорим за Лисабон, трябва да знаете, че един уикенд за същинско докосване до града е крайно недостатъчен. Градът и без това е обсаждан от туристи, а почивните дни е пълен и е трудно да се отпуснете в тишината на площадите и сред примамливото потракване на колелетата на трамваите, когато делникът е изкарал навън истинския живот на Лисабон и неговите над 2млн жители.

Крайбрежната красота на южния европейски град съчетава множество архитектурни стилове и е облагородена от относително високия стандарт на живот. Рядкост е в Лисабон да видите рушащи се сгради, занемарени пространства и мръсни паркове – и поддръжката се дължи не само на усилията на общината, но и на гражданското самосъзнание, че чистотата е на първо място индивидуален приоритет.

Спокойствието и кроткия ритъм на живота в Лисабон са заразителни. Дори единствено да седите а пейка в парка или в някоя от малките градинки край площадите, липсата на напрежение и дори спокойния трафик на колите и движението по улиците ще ви докарат до португалска нирвана – онова състояние на духа, в което той пише фадо и отпива глътка порто, като че с всяка нота и всяка глътка се придобива едно ново усещане за живота, красив и безбрежен, какъвто е океанът по крайбрежието и полъха на пътешествията, направили днешна Португалия това, което е.

Във видеото ще видите колоритните трамваи на Лисабон, с най-популярната сред туристите милия номер 28, която се изкачва до крепостта Сен Жорж и по малките калдаръмени улички до горе разкрива красотата на южната столица.

Освен своето прочуто порто и фадо, заедно с историческите забележителности, които ще видите, непременно трябва да опитате и сладката страна на живота в Лисабон. В Лисабон храненето е удоволствие и още един повод да се празнува живота и неговите сладки моменти. Развивано в продължение на много години, сладкарството в Лисабон може да предложи ястия и специалитети, за които не сте подозирали че съществуват.
Сред вкуснотиите, които непременно трябва да опитате са Белемските пасти – класически пасти с крем, на базата на малки кейкове с пълнеж от млечеан крем и ванилия. Всеки ден в Белем се продават над 10 000 белемски пасти, доказателство за техния вкус и популярност. Първите пасти, произведени в прочутата фаблика в Белем са дело на сладкарите още през 1837-ма година, а това означава, че до днес, тяхната рецепта остава хит, който не бива да се пропуска.

Ако ви остане време и за истинска разходка край океанския бряг, посетете Каскайс с неговите бели и дълги плажове, които извън туристическия сезон са сред най-романтичните места в Лисабон. В града без проблем можете да наемете и велосипед, с когото да обиколите някой от вело-маршрутите, предлагани в туристическите сайтове за Лисабон.

За да резервирате място за тази Великденска екскурзия до Лисабон 2014, обадете се сега на 02/983 33 22 Александър Тур.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.