Ко Чанг е вторият по големина остров в Тайланд и заедно с Трат са сред задължителните за посещение дестинации, ако почивката и екскурзията ви в Тайланд са на източното крайбрежие на страната, до границата с Камбоджа. Полегати нископланински склонове, покрити с палми, крайбрежна пясъчна ивица в заливите, не много широка и често наносна, от фин бял пясък и седемдесет процента джунгла е непосредствената природа, която ще ви посрещне в тази част на Тайланд.

Най-хубавите плажове в района са в южната част на остров Ко Чанг, където плажната ивица се приютява в заливи, от които най-популярния сред туристите е заливът Банг Бао, където се намира и живописно рибарско селище, с построени във водите хижи, свързани една с друга с малки мостчета. Западния бряг на острова, макар не толкова подходящ за водни спортове е много зрелищен.

Банг Бао, с прозрачните си сини води е идеален за подводно гмуркане и шноркелинг, на брега можете да намерите евтина екипировка и достатъчно магазини, които я предлагат, както и да вземате уроци по дайвинг, да се запишете в група, която обхожда рифовете и подходящите за гмуркане места или просто да направите екскурзия с корабче. В неформалната класация на сайта tourismthailand.org, Банг Бао е вписан като едно от седемте чудеса на Тайланд.

Не пропускайте да се насладите и на кулинарното многообразие от прясно уловена риба, а ако сметнете, че екзотичните кухни, разположени направо на улицата, предлагат вкуснотии, можете да се престрашите за термично обработените храни и плодовете.

Снимки: Матю Хършман

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.