Екскурзия – тур из многовековен Китай пролет 2015

Тази пролет туристическа агенция Александър Тур е приготвила една специална оферта за Китай – обиколен тур на Китай с посещение на най-големите забележителности и достижения на Китайската култура и древна цивилизация.

ЕКСКУРЗИЯ – МНОГОВЕКОВЕН КИТАЙ

С тази екскурзия ще посетите Пекин, Сиан, Лоуян, Шаолин, Суджоу, Шанхай и много пленителни места по маршрутa. Екскурзията е за 11 дни / 8 нощувки (вкл. 2 във влак). Пътуването е за дати 30 април – 10 май 2015, програма с група и водач на български език,
Цената е 1898 ЕВРО с включени летищни такси ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 20.02.2015

BANNER-kitai-2014

По време на тур Многовековен Китай ще видите  Великата Китайска стена – архитектурното чудо и символ на Китай, 1 от 13-те гробници на императорите от династията Мин, Имперския Дворец – “Забранения град” (в който са работели над 100000 художници и 1 милион майстори), Тян ан Мън, Храма на Небето, Летния Дворец, Великата Пагода на Голямата Дива Патица – 7-етажна ступа, построена през 7-ми век с цел да съхрани 657 тома Будистки ръкописи, Стария град на Сиан с Крепостната стена от времето на династията Мин, гробницата с прочутата Теракотена армия, Манастира Шао Лин, Пагодата на Белия Кон, Портата на Дракона, Новата част Пу Донг в Шанхай, Стария Град с градините Ю Юан, Храма на Нефритения Буда и Суджоу с посещение на “Градините на Скромния Чиновник”, “Градината на Майстора на мрежи” с разходка до Големия канал, Старата порта и фабрика за коприна. Включено е и свободно време за самостоятелно разглеждане на града и шопинг на известната търговска улица Нанджинг.

Екскурзия в Китай – Майски празници 2015

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В КИТАЙ – ЕКСКУРЗИЯ 2015
МНОГОВЕКОВЕН КИТАЙ
Пекин – Сиан – Лоуян – Шаолин – Суджоу – Шанхай

30 АПРИЛ – 10 МАЙ 2015
11 дни / 8 нощувки (вкл. 2 във влак)
самолетна програма на Александър Тур с група и водач на български език

1898 ЕВРО С ВКЛ. ЛЕТИЩНИ ТАКСИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 31 ЯНУАРИ

ПЪРВИ ДЕН: 30 април 2015
Полет София-Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 21.45ч. Каца 23.10ч.

ВТОРИ ДЕН: 1 май 2015
Полет Истанбул-Шанхай на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 00.35ч. Каца в Шанхай в 15.50ч. Настаняване в New Century Puxi Hotel 4*.
По желание – Круиз с вечеря по река Хуанпу.

ТРЕТИ ДЕН: 02 май 2015
В 08.30ч. трансфер до Суджоу и посещение на “Градините на Скромния Чиновник”. Разходка до Големия канал, свързвал някога Пекин с Ханджоу, Старата Градска Порта и фабрика за коприна. Обяд. Отпътуване към Плаващия Град ТонгЛи – след двучасова разходка из “Венеция на Изтока”, връщане в Шанхай.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 03 май 2015

Туристическа обиколка на Шанхай – прословутата крайбрежна част на града “The Bund”, наследство от британското колониално минало. Днес 19-милионният мегаполис на 21-ви век може да причини световъртеж със забързаността на тълпите и многолюдието си, с архитектурната смесица от ултрамодерните сгради и старите колониални къщички. Вашият тур продължава с разглеждане на Стария Град с градините Ю Юан – още едно архитектурно постижение на династията Мин, простиращо се на площ 20000 кв.м. и отнело почти 20 години. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Обяд. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и шопинг на известната търговска улица Нанджинг/ или по желание – посещение на океанския Аквариум, с включен трансфер до Аквариума и вход, и Телевизионната Кула, откъдето се открива секваща дъха гледка към града и Новата част Пу Донг. (доплащане 96 щ. долара). Късен трансфер до гарата и нощен влак Шанхай-Сиан. Нощувка в спален вагон (с 4 легла).

ПЕТИ ДЕН: 04 май 2015

Пристигане в Сиан (Чан Ан) – град с 30-вековна история. Настаняване в хотел Shangri-la Hotel Xian 4*. Посещение на Гробницата с прочутата Теракотена армия, намираща се в околностите на града. Над 9000 теракотени войници, подредени за поход охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния Свят. Столица на Китай в продължение на 11 века и 11 династии, Сиан е най-големият град в Света в периода от 6-10 век, контролирал Пътя на Коприната в продължение на 4 века. Разходка в Стария град с Крепостната стена, откъдето пред Вас се открива чуден панорамен изглед.
По желание – Вечерно представление-спектакъл “Златният век на династията Тан” (доплащане – 40 щ. долара/без вечеря и 55 щ. долара/с включена вечеря).

ШЕСТИ ДЕН: 05 май 2014
Разходка до Великата Пагодата на Голямата Дива Патица – 7-етажна ступа, построена през 7-ми век с цел да съхрани 657 тома Будистки ръкописи, пример за будистка архитектура от времето на династията Тан.
Трансфер до гарата и пътуване с влак до Лоуян , където се намират Пещерите Лоуян, или Пещерите на Драконовата Порта, които съхраняват 100 хиляди будистки и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името “Гората на Древните Колони”, както и над 60 Будистки Пагоди.

СЕДМИ ДЕН: 06 май 2015
Екскурзия до Манастира Шао Лин. Обяд. Посещение на Пагодата на Белия Кон и трансфер до гарата за нощен влак до Пекин. Нощувка в спален вагон (с 4 легла).

ОСМИ ДЕН: 07 май 2015
Пристигане в Пекин. Посрещане и трансфер до хотел Sunworld Hotel Beijing 4*. Разглеждане на Пекин. Посещение на Имперския Дворец – “Забранения град”. Разходка по площад Тян ан Мън “Вход за Райски Мир” – най-големият площад в света, простиращ се на площ 40 хектара и побиращ почти 1 000 000 души. Следобед посещение на Храма на Небето – едно от архитектурните чудеса на Света, строен през 15-ти век изцяло от дървени конструкции и без нито един гвоздей.

ДЕВЕТИ ДЕН: 08 май 2015
Закуска. Този ден пътуваме 70 км. в северозападна посока, към Великата Китайска стена – архитектурното чудо и символ на Китай. Строена в периода 5-3 век пр.Хр., тя е единственото човешко творение, видимо от космоса. С обща дължина от около 10000 км. и височина от 3 до 8 метра, стената се вие през цели осем провинции. Строена с цел да защитава богатствата на империята от набезите на варварите, върху нейните стотонни блокове могат да се разминат 6 ездачи. Обяд. Посещение на 1 от 13-те гробници на императорите от династията Мин. Затаяваме дъх и очакваме да срещнем всеки момент императорите и императриците в този огромен подземен дворец. Връщане обратно в Пекин. Посещение на Летния Дворец, с неговите градини, храмове, езера, пагоди и павилиони – Имперска резиденция на последната династия – Чин. По желание – Вечерно представление Кунг Фу шоу – незабравима емоция и докосване до екзотиката древната столица на имперски Китай, съчетание от акробатика и бойни изкуства (доплащане – 48 щ. долара*). Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 09 май 2015
Посещение на Ламаисткия Храм и Имперския Колеж. Разходка по уличките на Стария Град Уонгфуджинг.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 10 май 2014
Полет Пекин-Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 00.10ч. Каца в Истанбул в 05.25ч. Полет Истанбул-София на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 07.30ч. Каца в 08.45ч.

Пакетната цена е валидна при група oт мин. 15 души, при записване до 20 февруари 2015

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София-Истанбул -Шанхай и Пекин-Истанбул-София
 • Летищни такси: 390 евро, към 02.10.2014, подлежат на препотвърждение
 • Билет за спален вагон в нощен влак по влакова отсечка Шанхай-Сиан
 • Билет за влака Сиан-Лоуян
 • Билет за спален вагон в нощен влак по влакова отсечка Лоуян-Пекин
 • Трансфер Шанхай-Суджоу-Шанхай
 • Всички трансфери летище/гара-хотел-летище/гара с частен превоз и англоговорящ екскурзовод
 • 6 нощувки на база закуска в хотели 4* по маршрут
 • 8 обяда според програмата, в битови китайски ресторанти
 • Всички екскурзии, посещения и обиколки, изрично указани като включени в програмата:
 • Входни такси за всички включени в програмата посещения и атракции
 • Медицинска застраховка на ЗД Армеец, с покритие 10 000 евро
 • Туроператорска застраховка
 • Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи за всички посещения и обекти на английски език (по желание обслужване на руски език – срещу доплащане)
 • Водач-придружител от Александър Тур – при група от минимум 15 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Китай
 • Допълнителни екскурзии и посещения по желание
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Други хранения, извън програмата / По желание доплащане за 7 вечери – 70 евро
 • Свръх-багаж
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши – около 5$ на ден/човек (заплащат се намясто)

 

Резервирайте сега или се обадете за повече информация на 02/983 33 22 – Александър Тур

 

  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.