Днес ви предлагаме да се включите в един от най-търсените турове – Италия – изкуство и култура. В този, обикалящ изпълнените с история, изкуство и култура италиански градове Рим, Неапол, Флоренция, Сиена, Пиза и Помпей ще се запознаете с галериите, сградите от различни архитектурни периоди и културни и художествени артефакти, подредени в експозиции, църкви, изложби, паметници и домове музеи, като наред с това се докоснете до духът на Италия, скрит в малките магазинчета, разходките по вечерните иналиански улици с крайбрежните ресторанти и средиземноморска кухня и взривните по италиански емоции на обикновените хора, които ще срещнете по улиците.

Този тур се предлага в два варианта – с отправна точка Рим и с начална точка Помпей. Градовете, през които този тур минава са Рим, Неапол, Помпей, Флоренция, Сиена, Пиза и Венеция. Продължителност: 8 дни / 7 нощувки, самолетна програма, присъединяване към руска група, така че е подходяща за по-възрастни българи и такива, които владеят руски език.
Дати на отпътуване: всяка събота/неделя в периода 08 август – 04 ноември 2011г.

ПЪРВИ ДЕН – събота / неделя
Полет София-Рим. Кацане на летището в Рим. Посрещане от представител на руски език. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел в центъра на града. Свободно време.

ВТОРИ ДЕН – неделя/понеделник
Полудневна обиколка на Рим с екскурзовод на руски език. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане – възможност за посещение на Галерия Боргезе. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – възможност за допълнителна екскурзия “Нощен Рим”.

ТРЕТИ ДЕН – понеделник / вторник
Полудневна обиколка на Ватиканските музеи. Своодно време за обяд и почивка. Вечеря или по желание и срещу допълнително заплащане – възможност за вечеря в типичен ресторант-театър.

Ватиканските музеи – музеите на Ватикана са сред най-богатите в света, тъй като събират на едно място събираните дълги години произведения на изкуството и исторически забележителности на Римокатолическата църква – една огромна колекция, набирана с векове.
Втиканските музеи са основани през 15 век, когато поредното откриване на произведение на изкуството кара Микеланджело да препоръча на папата създаването и откриването на експозиции със светите вещи и набраните класически произведения, за да могат желаещите да се запознаят с тях да ги видят отблизо. Във време, когато изложените предмети са със сакрален статут, интересът към тях е бил повече от чисто културен.
Колекциите на Ватиканските музеи включват класически статуи и произведения на изкуството от Ренесанса и Средновековието, такива, каквито сме ги виждали по учебниците. Сикскинската капела и изумително изрисуваните от Рафаело стаи на Рафаело са включени в маршрута. Ежегодно над 4млн души разглеждат експозициите на Ватикана.

Най-известният Ватикански музей е Пинакотеката. Сградата, предназначена да съхранява и представя различни експозиции е богато изрисувана от ръцете на майстори като Джото, Рафаело, Леонардо да Винчи, Караваджо, Перуджино и Филипо Лупи.

В другите ватикански музеи, сред които музеят Киарамонти, Пио-Климентовия музей и грегорианските гръцки и египетски музеи можете да видите известни статуи от древността, мозайки, маски, археологически находки и дори мумии.

Таван на музей във Ватикана

Ватикана

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – вторник / сряда
По желание и срещу допълнително заплащане – възможност за целодневна екскурзия до Неапол/ Помпей с автобус и екскурзовод на руски език. Вечеря в ресторант.

В третия по големина град от тур Изкуство и култура – Неапол, сградите с историческо значение, музеите и културните забележителности са вплетени навсякъде в града. В Неапол се намират множество големи музеи, замъци, резиденции, сгради с висока архитектурна стойност, исторически църкви и експозиции и скулптури от класическата епоха. Историческия център в града е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Много от сградите и църквите (над 160) в центъра са в автентичния си вид, тъй като общината не смогва с тяхната реставрация.В Неапол непременно трябва да видите базиликата на света Киара, Катедралата, Националния исторически музей на Неапол, музеят на Каподимонте в който се помещават огромни зали с тематични експозиции (каквито са Кораловия музей и фабриката за порцелан).

Неапол

ПЕТИ ДЕН – сряда / четвъртък
Трансфер до Сиена. По пътя дегустация на вино и ястия в района на Кянти. Обзорна екскурзия на Сиена. Посещение на Пиза. Трансфер до Флоренция. Настаняване в хотела.

Виното Кианти се приготвя от специален сорт тоскански лозя. Традиционно червеното вино се съхранява в тумбести шишета, наполовина покрити с плетиво от слама, за да се запази деликатния му вкус. Днес виното от Кианти може да е почти изцяло направено от сорта Санджовезе, но някога задължително е включвало и сортове като Канайоло и Требиано от Тоскана. Вината на Кианти често носят печата на местните производители – черен петел на златна основа.

 Сиена напълно отговаря на името си, ако някога сте рисували с акварели. Мекотата на двата цвята – умбра и сиена описва града с една дума. Тази екскурзия ви предлага една свежа сутрешно-обедна разходка по градския площад с червените тухли. Цветните тухли са навсякъде – панорамата от красивите алеи, цветята и живописните кладенци правят от Сиена град със собствена, неповторена красота. Сиена отлично съхранява останките и забележителностите от някогашната си слава на голям средновековен град.

Цветът Сиена

ШЕСТИ ДЕН – четвъртък / петък
Полудневна обиколка на Флоренция и “Галерия Уфици” или “Двореца Пити” с екскурзовод на руски език. Свободно време. Вечеря в хотела или по желание и срещу допълнително заплащане – възможност за вечеря в ресторант Palazzo Borghese със спектакъл от епохата на Ренесанса.

СЕДМИ ДЕН – петък / събота
Трансфер до Венеция. Полудневна обиколка на Венеция с посещение на “Двореца на доджите” с екскурзовод на руски език. Настаняване в хотел в района на Венеция.

Дворецът на дожите – Palazzo Ducale във Венеция е най-известния палат в града (в който изобилстват десетки и стотици венециански имения, палати и сгръди с величественост, достойна за цар). Сградата е в готически стил и се намира близо до пиаца Сан Марко. Красиво изписан от Тинторенто и Паоло Веронезе, дворецът на дожите е свързан директно със сградата на затвора чрез популярния мост на въздишките.

ОСМИ ДЕН – събота / неделя
Трансфер до летището във Венеция. Полет Венеция-София.

Пакетна цена за периода 27 август – 04 ноември 2011 на човек, настанен в двойна стая:
Хотели 3* – 1838 лв.
Хотели 4* – 2104 лв.
Пакетната цена е на ЧОВЕК в ЛЕВА

ОТСТЪПКИ:
Настаняване само на база закуска в хотели 3* – отстъпка 78 лв. от пакетната цена на човек в дв. стая
Настаняване само на база закуска в хотели 4* – отстъпка 108 лв. от пакетната цена на човек в дв. стая
Трети възрастен или дете, настанен в дв. стая в хотели 3* – отстъпка 30 лв. от пакетната цена
Трети възрастен или дете, настанен в дв. стая в хотели 4* – отстъпка 40 лв. от пакетната цена

ДОПЛАЩАНИЯ:
Доплащане за настаняване в хотел в центъра на Веанеция: 610 лева на човек за 3* хотела на база закуска, 680 лева на човек за 4* хотел на база закуска

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети с вкл. летищни такси по полет София-Рим и Венеция-София
Трансфер летище Фиумичино, Рим – хотел
Трансфер хотел – летище Марко Поло, Венеция
Транспорт с комфортен автобус
7 нощувки на база закуски и вечеря в хотели 3 или 4*
Присъединяване към рускоговоряща група
Придружител на руски език за периода на цялото пътуване
Професионални екскурзоводи на руски език по време на следните ексксурзии:
3ч. обиколка на Венеция с Двореца на Дожите
3ч. обиколка на Флоренция с Галерия Уфици
3ч. обиколка на Рим
3ч. посещение на Ватиканските музеи
2ч. полудневен тур на Сиена
Посещение на Пиза
Дегустация на вино и ястия
Слушалки за периода на цялото пътуване
Медицинска застраховка

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни билети за Двореца на Доджите, Галерия Уфици, Помпей
Входни такси за Ватиканските музеи (с предварителна резервация) – 20 евро на човек
Напитки по време на храненията
Услуги, неупоменати като включени в офертата
Разходи от личен характер
По желание екскурзия “Нощен Рим” – 23 евро на човек
По желание посещение на Галерия Боргезе (без вх. билети) – 20 евро на човек
По желание вечеря в Театър-ресторант (с минерална вода и вино) – 45 евро на човек
По желание вечеря в ресторант Palazzo Borghese със спектакъл – 55 евро на човек
По желание целодневна екскурзия Неапол/Помпей (без вх. билети) – 60 евро на човек
По желание лодка във Венеция – 25 евро на човек

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.