Почивки в Индонезия | Екскурзия на остров Бали | Екскурзии до Ломбок Индонезия

Ломбок е индонезийски остров с разнообразен релеф, който предлага панорамни гледки и великолепни пейзажи, комбинация от планински върхове и бистри сини езера. Крайбрежието на Ломбок е рай за фотографите и неподправената екзотична красота на природата привлича туристи и почиващи от цял свят. Едно от предимствата на острова е, че въпреки, че той е сред най-популярните екзотични острови, масовия туризъм не е нарушил автентичността на местните забележителности.

Ломбок е голям остров, с площ от приблизително 4 000кв.км и условен диаметър (островът е относително сферичен) от 70км. Подслонява 3.16млн индонезийци и често е алтернатива за почиващите на остров Бали, които вече добре познават най-популярния индонезийски остров – много от туристите правят еднодневни екскурзии до Ломбок и често втората им почивка на индонезийски остров е именно там.

Посетителите на острова се насочват към западния му бряг, където са изградени удобства за почивка, хотели, ресторанти и други места за почивка. Западния бряг е и подходящ за водни спортове и крайбрежната му ивица е подходяща за плаж. Подобно остров Бали и Ломбок има регион наречен Кута, също толкова красив и добре развит за туризъм плаж, чийто бели пясъци приканват към дълга лятна безвременна почивка. А защо не и зимна – Ломбок и Бали са посещавани от европейските и северноамериканските туристи главно през зимните месеци.

Сред най-зрелищните забележителности на острова е пушещия вулкан в планината Риджани с последно изригване през Май 2010.  Планинските склонове около вулкана са свързани с туристически маршрут, разнообразяван от кафета и места за хранене.

Посветете поне два дни, по време на вашата екскурзия до Бали, на остров Ломбок и ще бъдете очаровани от заливите, в които от водите стърчат стръмните, но покрити със зеленина скали; от скелетата, ограждащи рибарските къщи и усмихнатото ежедневие на индонезийците в ритъма на техния труд и празници. Спокойствието и тишината на тихите вечери, напоени с аромата на екзотични цветя ще ви откъсне от забързания подреден живот, към който сме привикнали в нашата страна с 4 различни сезона. Не е изненада, че много туристи решават да останат трайно на този тропически остров, след като популярността на Бали вдигна цените на недвижимото имущество и дългосрочния престой стана скъп.

Хотели и ресторанти в Ломбок, Индонезия

Хотелите и местата за настаняване на острова са с отлични препоръки в световните сайтове за хотелско настаняване с обратна връзка от реални посетители на тропическия остров. Ресторантите предлагат отлична храна и много от тях са разположени в близост до неподправени природни красоти и сред приветливите домове на индонезийците в местния район. Банани, кокосови орехи, насаждения от соя, царевица и други култури разкрасяват пейзажа като допълват усещането за щедра и плодородна земя, способна да даде плод с лекота.

Транспорт: Островът има свое летище (Международно летище Ломбок) и пристанище.

Резервирайте екскурзия до Бали или Ломбок през 2014 сега, през туристическа агенция Александър Тур02/983 33 22

Снимки на Матю Хершман: Ломбок

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.