Бразилска кухня – ФЕЙХОАДА

Безспорно най-популярното ястие от Бразилската кухня е Фейхоадата
Ето едно предложение от нашата фейсбук страница как да се адаптираме към жегите в България – с малко Бразилска кухня!

ФЕЙХОАДА

Първокачествената Фейхоада се прави от всички части на прасето, дори ушите, опашката и зурлата. Днес обаче ще ви предложим адаптираната за туристите версия със свинско месо:

Като повечето големи семейни вечери и тази е за 10-15 човека:

Продукти:
0.500 кг черен боб
0.500 кг свинска плешка
(по избор: свински уши, крачета, опашка)
0.250 кг суджук
0.250 кг свинско филе
0.250 кг пушено свинско или свински ребърца
3-4 резенчета пушен бекон
0.250 кг нетлъсто телешко месо
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 супени лъжици растително масло/ олио
1 с.л. оцет
Сол на вкус
Черен пипер на вкус

Приготвяне:
Накиснете боба за една нощ във вода. На следващото утро го сварете за около 4-5 часа на тих огън. Поставете в дълбок тиган свинската плешка, суджука, ребърцата и филето и сварете за 10 мин, след което сменете водата и сварете отново, като повторите процедурата 3 пъти, за да стане месото крехко и да елиминирате вредните мазнини.

Опържете в друг дълбок тиган лука и чесъна за 3 мин, прибавете телешкото и леко запържете за 2 мин.

Смачкайте на каша 10тина бобени зърна и сипете всичко описано по-горе в голяма тенджера. Нека поври около 15 мин, след което намалете огъня и продължете да варите 2 часа.

Рецептата не е никак лесна, но подобно родната ни кавърма си струва усилията!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.