Екскурзия в Израел – снимки от едно пътешествие, направено през най-добрия период за посещение на страната – есента. Вижте снимки от крайбрежието на Тел Авив и Хайфа, от пустинните краища на Израел до Йордания и едно пътуване през пустинята Негев, по стъпките на Моисей. Есетна в Израел е мека и топла, а ако пътувате и до най-южната точка – Ейлат при Червено море, можете да се насладите на една великолепна почивка в топлите, прозрачни води на морето, в които се крият и великолепни корали.

Крайбрежието на Хайфа – красота от зеленина, екзотични ярки цветове и топлите води на Средиземно море. Крайбрежията на Израел често са укрепени с диги. Много крайбрежни хотели създават собствени плажове, преграждайки по-бурните течения на морето.

Поглед от крепостта Масада към необятната пустош край Мъртво море. Когато пътувате към Ейн Бокек, Ен Гади и малките пространства с петзвездни хотели край Мъртво море, ще ви се наложи да пътувате километри през пустинята.

Пътуване през вътрешността на Израел и Негев.

Туристическа част на крайбрежието на Хайфа

Ейлат – малък и красив курорт, изникнал между Йордания и Египет – в Ейлат можете да посетите подводната станция за наблюдение на корали, но корали можете и да видите докато плувате в позволените за това места. Внимавайте, тъй като във водата при крайбрежието понякога има нашествия от морски таралежи с изключително остри бодли.

Мъртво море е преградено във вида на няколко солени езера. Нивото на Мъртво море спада и към настоящия момент то се дели на две обемни водни пространства, свързани с канал помежду им. Гладката на пясъчножълтите скали без никаква зеленина и преминаващия между двете части на езерото изумруденозелен канал е великолепна.

В Хайфа непременно трябвада посетите градините на бахайската общност. Едно ново религиозно течение, започнало както всички – с идеята за радикална промяна на отношенията на човека с Бога (и разбира се, след периода на нарастването си, също като всички останали религиозни движения и то приключва във вид на институция с имоти, земи, бюджети, счетоводство и тн.) не допринася много към общия фон от вярвания, още повече когато изповядва изконните ценности на големите световни религии (целомъдрие, честност, щедрост) и се явява не откровение, но алтернатива на богопознанието такова, каквото светът познава от хиляди години. Техния принос към великолепието на Хайфа обаче е безспорен. Спускащите се по стръмнините градини с техните орнаментални алеи, зеленина и стотици растителни видове, фонтани и безупречна поддръжка привличат туристи от цял свят.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.