Екскурзии в Аржентина

Оферти за Буенос Айрес и Игуасу

Аржентина е колоритна и много посещавана от туристи държава в Южна Америка, с география, забележителности и история, готови да запълнят с интересни преживявания и най-претенциозния туристически маршрут на пътешественика, отправил се на екскурзия в Аржентина.
Аржентина, простирайки се от топлите райони до студените ледове на Патагония предлага всичко – километрични плажове от бял пясък, високи планини и градове, пълни с живот, пустини, върхове, високи водопади и преживявания, като тангото, които не се забравят до края на живота.

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Аржентина – танго

Аржентина е кръстена на латинското наименование на среброто – argentum. Не само страната носи името на благородния метал, Сребърната река Ла Плата, която се влива в океана при Буенос Айрес също описва страната с една дума. Аржентина е широка, многолика, пълна с противоречия, мистицизъм, страст и чудеса, залегнали в словата на прочутите южноамерикански писатели и поети.

Ентрериос или плодородната делта сред реките Парагвай и Уругвай, столицата Буенос Айрес, главозамайващите водопади Игуасу, пампасите в Лаплатската низина, удивителната аржентинска кухня с десетки години традиции при обработката на говеждо месо, полупустинното плато Патагония, създало толкова затруднения на мореплавателя Магелан, стръмния връх Аконкагуа в Андите – Аржентина е трудна за описание, като пъстра картина на изключителното разнообразие сред хората и природата. Нейните качества я правят целогодишно търсена дестинация, която може да предложи интересни събития и места за посещение по всяко време на годината. Буенос Айрес е подходящ за туризъм главно през зимата и есента, тъй като лятото е горещо и влажно. Патагония е добре да се посети по време на лятото в Южното полукълбо, което е от декември до февруари.

Аржентина пампаси

Ледниците

Аржентина има не по-малко колоритни съседи – Парагвай, Бразилия, Боливия, Чили и Уругвай. Страната обявява независимост от Испания през 1816 година, но испанското влияние е безспорно – от католическите църкви до архитектурата, много места изглеждат почти европейски в очите на посетителя, дошъл на почивка и екскурзия в Аржентина.

Аржентинската кухня също е съчетание от испанска, италианска и френска кухня, почти креолско съчетание от вкусове. Аржентинското асадо от телешко месо, печено на скара със специални подправки е с божествен вкус, съчетано с прочутото аржентинско вино (страната е на 4-то място по производство на вино в света) Каберне Совинион и Малбек, кулинарното пътешествие в Аржентина ще задоволи вкуса и на най-претенциозния гурме пътешественик.

Аржентина екскурзии

Аржентина – забележителности

Ако сте на екскурзия в Буенос Айрес, включете следните забележителности в своя маршрут: Каса Росада, Пласа де Майо, Музеят на естествените науки, катедралата Метрополитан, Националният музей на изкуствата, възхитителния театър Колон, националният исторически музей и най-непретенциозното, но оставящо дълбоко удовлетворение – разходката по улиците на града. Бита, кухнята, нравите и музиката на гаучосите (аржентинските каубои), както и тангото, играно по улици, площади и заведения, брандиращо града в специфично черно и червено са уникални за Аржентина.

Много места в Аржентина са включени в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство като природни забележителности и места с културно значение.

На границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай се намира много посещавания по време на екскурзии в Аржентина национален парк Игуасу, парк с над 275 водопада, най-известния от които, разположеният в полукръг водопад, находящ се в сърцето на резервата, е с височина от 80м и диаметър от 2,700м, разположен на граничната бразда между Аржентина и Бразилия. Разположен сред субтропична гора, паркът е дом на много растителни и животински видове.

Куева де лас манос или Пещерата на ръцете , наречена на отпечатъците на човешки ръце в пещерата, съдържа изображения на ловни сцени, чийто произход се простира назад още в древни времена.

Кордоба – вторият по големина град в Аржентина се намира в западния край на Лаплатската низина и е един от основните туристически центрове в страната. Подобно много градове по света, явяващи се алтернатива на големите индустриални столици на съответната страна, подобно Истанбул, Кордоба има всичко, което Буенос Айрес не може да предложи – богатата колониална история, природни ресурси и плодородна земеделска земя.
Кордоба някога е била първата столица на Аржентина и до днес носи гордостта на първи град, като има предимството да осигурява условия за ски в Андите.

Втория град, който бихте могли да посетите, ако ви се удаде да отидете на екскурзия в Аржентина е Росарио – на северозапад от Буенос Айрес, на южния бряг на река Парана на около 3-4 часа път с кола. Градът се отличава с неокласическа архитектура, а пристанището му (което има тенденция да се свлича и ежегодно потъва с по няколко сантиметра) е вход за разнообразен експорт-импорт от всяка точка на света. Росарио има планетариум и обсерватория, както и музей на науката, което го прави град, целенасочено изграждащ научно-изследователския си профил сред останалите аржентински градове.

Кебрада де Хумахуака е долина по поречието на Рио Гранде, която води началото си от пустинно плато, за да се слее с Рио Леоне, километри надолу в долината. Долината Кебрада разказва история стара като света и съперничи на най-древните открития в Люлката на живота (Цивилизациите на Левант и Месопотамия). Артефакти, наследство от инките и множество паметници на културата правят пътят на долината вълнуващо приключение в историята на света.

Вижте Аржентина сами с Екскурзия в Бразилия и Аржентина тази есен/зима 2013 – или се обадете за повече информация на 02/983 33 22

Аржентина

Аржентина

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.