За туроператорите и туристическите агенции, екзотичните дестинации се предлагат на принципа на луксозните стоки – те са свързани с транспорт, престой и особености на организацията, пряко обвързани с цената и с доброто познаване на дестинацията. За туристите, резервиращи почивка на екзотичен остров или страна в екваториалния, тропичния и субтропичния климатичен пояс е от голямо значение също така да са запознати със спецификата на организираните от България екскурзии до тях.

За екзотични се смятат дестинациите Малдиви, Сейшели, остров Маргарита и останалите карибски острови, остров Мавриций, Мадейра, Лангауи, Френска Полинезия, Канкун и ривиера Мая в Мексико, Куба, Бали, Тайланд, Сингапур, Индия, Ямайка, Доминиканска република и още много.
Както вече споменахме, екзотичните дестинации обичайно се намират в по-топлите, екваториални и тропични климатични ширини и местоположението им обуславя тяхната екзотична природа, култура, кухня, обичаи, климат и други, които са напълно ново преживяване за европейския и изобщо западния турист, привикнал с умерения климат, дългите периоди на застудяване и борбата за оцеляване в по-суровата природа на четирите сезона. Блестящото слънце, наситените цветове на природата, цветята и птиците и насекомите в ярка премяна, лазурносините води, плажовете с бели, меките пясъци по плажовете, обградени с палми, неповторимата кухня от екзотични вкусове и различния начин на живот като цяло, извеждат западния турист от границите на неговия добре познат свят с планирано ежедневие и правят почивката незабравимо преживяване.

Екзотични дестинации – кога да търсим подходящи оферти за екскурзии и почивки

Не случайно въпросът е кога. На въпросите, къде и за колко, всяка туристическа агенция има отговор и ще ви предложи много варианти за почивка. Стандартната оферта за екскурзия до екзотичен остров или страна се предлага в пакетна цена, включваща транспорт + настаняване + трансфери + застраховки и много допълнителни екскурзии, ако офертата е максимално пълна. Цената варира и спрямо категорията хотел, в който сте настанени.

Решаващия въпрос обаче е кога. За да резервирате почивка на екзотичен остров или страна, добре е да направите това 7-8 месеца преди отпътуването. Дестинации като Малдивските острови, Сейшелите, Тайланд, Сингапур, Куба и Бали се радват на световен интерес и целогодишно са обсаждани от туристи от цял свят. Интересът към тези страни е нестихващ – наред с обикновените туристи, дошли да отпочинат и да се запознаят с нова култура сред екзотична природа, ежегодно екзотичните дестинации са обсаждани от биолози, етнографи, телевизионни звезди, описващи кухнята, обичаите и красотите на островите и всякакви посетители, посветени на това да научат и изследват нещо различно.

За да получите оптимална цена за вашата екскурзия до екзотична дестинация, необходимо е да се свържете с туристическа агенция, която редовно провежда пътувания до съответните страни и има опит в запазването на изгодни самолетни билети, като ги комбинира с настаняване в съответната категория хотел. Поради големия интерес и търсене на почивки в тези страни, важно е да планирате почивката си там достатъчно рано. Ако искате да подарите коледно пътешествие до Тайланд, Сингапур или Бали, сега е моментът. Малдивите и Сейшелите също предлагат отлични оферти за най-подходящия за посещение сезон – нова година и периодът след новата година.

Освен, че ще имате по-голяма възможност за избор на хотел, полет и дестинация, можете да се възползвате от отстъпките за ранни записвания, които дават туроператорите.

Ето някои оферти, които можете да обмислите, ако искате да посетите екзотичен остров през зимата на 2011 – 2012г.

Кариби, остров Маргарита
Малдиви (полет от София)
Сейшелски острови
Занзибар
Остров Бали
Мексико, Карибите
Карибите – Пунта Кана
Мавриций
Виетнам и Камбоджа
Индия
Мексико, Юкатан
Аржентина
Япония
Перу
Виж всички оферти тук – Екзотични оферти

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.