Древна Елада или другото име на антична Гърция е само спомен за някогашното величие на древната цивилизация в района на днешна Гърция. Въпреки това и сега гърците наричат държавата си Елада, а себе си елини, за да придадат историческа стойност на собствената си идентичност.. Древна Гърция е играла важна роля в тази част на света, и докато в Азия и Южна Америка велики цивилизации също градели своите паметници, изкуство и култура, в Европа икономическия, социалния, политическия и обществения живот били силно повлияни от елинската култура и нейното развитие.

 

Елада е цялостното наименование на всички области от античното Средиземноморие, обитавани от население, чийто език е старогръцкият и сесамоопределят като елини, а това е доста широкото географски пространство, което включва Малоазийското крайбрежие на Егейско море, Сицилия, Кипър, Сицилия и различни групи население от бреговете на Средиземно и Черно море, както и  Древноелинските колонии да днешен Созопол и Несебър.

 

Елинистическата култура се отличава със своята архитектура, в многеството останали паметници на древните акрополи. Храмове, институции, училища, бани, обществени центрове, богати дворци и домове, съдилища, театри и още много елинистични сгради са оставили след себе си древните. Скулптурата и стенописите, от които по-късно римляните получават основата за собствено изкуство, са процъфтявали и артистите – хората със заложби – са били на особена почит, както и техните събратя – философите.

 

С тази екскурзия до някои от близките до България градове и паметници от елинистичните периоди на разцвет, ще посетите древния Епидаврос, Нафплион , прочутата някога Микена , Делфи, домът на оракула и Метеора, паметник на културата от по-ново време.

На вашето внимание представяме:

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕЛАДА
Атина – Коринтски канал – Епидаврос – Нафплион – Микена – Делфи – Метеора
автобусна екскурзия БЕЗ нощни преходи

С тази екскурзия до Гърция през 2014 ще посетите Атина, където ще можете да разгледате гръцката столица с една  Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод. По желание и предварителна заявка можете да заявите –  гръцка вечер;  целодневна екскурзия с местен екскурзовод до полуостров Пелопонес:; Нафплион – древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният град в Гърция.

Екскурзията включва екскурзия до Делфи, Каламбака, Метеора и Скалните манастири.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА: моля вижте цените тук: Древна Елада – автобусна екскурзия Гърция

За да резервирате – 02/983 33 22 – Александър Тур

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.