Денпасар – Бали

Снимки от музея на Бали в столицата Денпасар

Музейните предмети и експозиции, разпределени в четири сгради предлагат артефакти още от най-древните времена на първите цивилизации. Построен от холандци през 1910г, архитектурния стил на музея е пури-пура, или стилът, в който са изградени храмовете – с павилиони, дворове и украсени порти.

В основната сграда можете да видите каменен саркофаг от периода 600-800 години пр.Х., както и древни сечива използвани от първите балийци. Оръжията на балийците, срещу които са били изправени холандските щикове нагледно показват, защо обитателите на остров Бали не са имали шанс срещу завоевателите при превземането на острова.

Павилионът Булеленг представя различни плетива и тъкани от разнообразни периоди, както и становете на които се изработвали, сред платовете е и прочутия Герингсинг.
Павилионът
Карангасем представя в своята експозиция древния балийски календар Вуку, сложна схема на годишните празници, сред които и наставления за провеждането на ритуали свързани със смърт, раждане, сватба и други общочовешки ритуали.
Павилионът Табанан ще ви разкаже повече за балийските музика и танц, там ще имате възможност да видите костюм Баронг, сватбени костюми и други – някои от кито пъстри като на карнавал.

Ако сте на екскурзия в Бали, разгледайте музея – нормално ще са ви достатъчни два часа, за да разгледате експозициите.

20120814_151603i denpasar

Museum-Bali

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.