Буенос Айрес, градът на тангото и столица на Аржентина е наречен от откривателите Градът на Богородица – Санта Мария на добрия вятър и първоначално е бил част от Перу. Хиляди европейци, главно от Италия и Испания, но и от всички части на Европа сформират днешното лице и разнообразен етнос на Аржентинската столица.
Градът на устието на река Рио де ла Плата преживява десетки метаморфози за близо петвековната си история. Както реката (Ла Плата), така и държавата (Аржентина) носят началото на имената си от argentum (лат.) – сребро. Така се нарича и разговорния диалект в страната – ла плата – който наподобява италианския език.

Буенос Айрес кипи от живот. Столицата на тангото може да се похвали с денонощна програма, при това не само на заведенията за хранене и баровете, но и на театри, кина и дори книжарници. Южноамериканските писатели с техните полу- приказни истории великолепно са пресъздали магичната атмосфера на Аржентина и Буенос Айрес.

Снимките в тази галерия ще ви представят някои от най-популярните забележителности на Буенос Айрес – Розовата къща, монумента пред площада на Конгреса, великолепието на театър “Колон”, Площад Май (Пласа де Майо) и най-широкия булевад в света (9-ти юли), както и пъстрите къщи на кварталът на Марадона – “Ла Бока” обикновени ламаринени къщи, построени от различни части на ненужни кораби, боядисани в бонбонени цветове.
Великолепието на най-старата в града църква Сан Игнасио, цветния момент от площад Сан Мартин, Обелискът на свободата, който напомня Париж и Лондон с техните мемориали, но най-вече пищната традиционна кухня и музиката на гаучосите ще оставят у вас незабравими спомени, особено ако, потопени в атмосферата на галерията, решите да посетите града с екскурзия до Аржентина, която се организира тази зима.

Буенос Айрес , заобиколен от папмаси е мястото, където – всеки кулинар знае – можете да опитате най-вкусните с света пържоли от говеждо месо. Това определение не е пресилено – подборът на говеждо и специалната му подготовка са дело на десетки години отлично овладяна наука на храненето.
Буенос Айрес има една основна отличителна черта – той е истинският град на тангото. Танго за всички възрасти и за всички темпераменти (бавно и сластно или пък бързо, като любовна афера) – уроци по танго, концерти, улични музиканти, барове и заведения – тангото брандира града по неповторим начин.

Разгледайте нашата галерия и сами се убедете в красотата на южноамериканската столица:

Театър Колон - Буенос Айрес

Буенос Айрес

Буенос Айрес

дворецът бароло

Дворецът Бароло

Екскурзия в Буенос Айрес

Буенос Айрес – галерия Пасифико

Рибарския клуб – Буенос Айрес

Каса Росада

Аржентина

Ботаническата градина

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.