Днешният понеделник е неофициално обявен като най-мрачния ден на годината. Не е най-късият, нито с най-малко слънчеви лъчи, но приблизително две седмици след празничните събития на декември, лишеният от празнуване януари дава своето отражение върху емоционалното състояние на средностатистическия обитател на Северното полукълбо.

“Тъжният понеделник” се ражда като идея на туристическа агенция, която поръчала на учен да изчисли най-мрачния ден в годината, като свърже в едно показатели като време, задължения, период след празниците като Коледа и броя на дните, в които сме се провалили, след като веднъш сме взели своите новогодишни решения.

В днешния ден, хората имат тенденция да се запасяват с витамини, да четат литература за самопомощ и да резервират ваканция на екзотично място или хотел за лятната си почивка. Въпреки желанието ни да избягаме от меркантилното в своята природа, точно днес е денят, в който много хора си дават сметка, че това, което ще ги направи щастливи са повече пари.

Ето някои съвети /по Дейли Мейл:

Поставете си реалистични цели
Днес не правете нищо, което има опасност да се провали. Не си поставяйте за цел и постигането на дългосрочни и животопроменящи мечти, каквато е да изгубите килограми или да срещнете г-н Съвършен.

Потърсете помощ
Психолозите, разбира се, ще ви посъветват да отидете на платена среща с тях, но и мрънкането по телефона с близък върши работа. Избройте нещата които ви дразнят в мейл и го пратете на самите себе си. На другия ден ще се учудите колко е глупав.

Упражнения
Малко упражнения няма да ви дойдат зле. Не забравяйте – технологиите са ваш приятел. Не е нужно да платите за фитнес и да прекарате следващите дни с мускулна треска точно сега. Вземете си СД с йога и сядайте пред компютъра.

Хапнете добре
Януари не е месецът, в който да се лишите от любимата храна, плюс това, че при тези минусови температури, само това остава – да треперите от глад и ниско кръвно налягане. Хапнете любимата си храна с мяра.

Дори единственото, което да направите днес е само още едно капучино, добре е да знаете, че песимизма, тъгата, липсата на перспектива, преценката, която ви оставя на минус и други негативни преживявания на деня са споделени от много хора в зимна Европа. Така че, изправете глава и… завършете работния си ден спокойно…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.