Пустини, вулкани, глетчери и тропически гори в рязък контраст с космополитни градове. Аржентина и Чили са направени от мечти! Мечти и сънища с уникална природа, див живот и екзотични бягства. Ето и 6 места, които доказват, че Аржентина и Чили са посоката за 2017!

Банер02

#ПАТАГОНИЯ: Красивият и див пейзаж на Патагония е изпъстрен от тесни речни бързеи и фиорди със стръмни склонове и разнообразна водна фауна, скалисти планини и ледникови долини. Тук могат да се видят някои от най-живописните природни гледки на света, като например гранитните кули на националните паркове “Торес дел Пайне” и “Лос Гласиарес”, северните и южните ледникови полета с техните огромни глетчери, езера и реки. На територията се намира още Националният парк “Пунта Томбо”, известен с най-голямата колония от Магеланови пингвини. В този район се намира Полуостров Валдес – едно от най-известните места в Атлантическия океан, където могат да се видят гърбатите китове, морски лъвове, корморани.

Colony of Cormorants

Argentina_El_Calafate_Tour_Perito_Moreno_Glacier_-_Argentina_Adventure_tangol

4-slide-argentina-ushuaia-sea-lions-wildlife-pano
ТОРЕС ДЕЛ ПАЙНЕ
: Този затънтен аванпост в сърцето на чилийска Патагония е едно от последните действително неотъпкани пусти пространства на планетата. Разположен малко на север от Пунта Аренас, най-южния град в света, той е самотна област със зашеметяваща красота, която не е картографирана до 30-те години на ХХ в. 2 400 000-декаровата мрежа от дълбоки зеленикаво-сини езера, бързи реки, скърцащи ледници, пампаси и фиорди е най-известна заради Куернос дел Пайне – изумителните 3000-метрови кули от розов гранит, които са част от планинската верига Кордилера Пайне.

torres-del-paine-pack-1200

nws-st-argentina-patagonia-hike

itinerary_lg_Argentina-Patagonia-Mount-Fitz-Roy-Lagoon-Hiking-Shereen-Mroueh-2014-IMG2751-Lg-RGB-web

МЕНДОСА & вино: Областта Мендоса, разположена в подножието на Андите е звездата на региона, произвеждащ прочутото вино малбек. Какъв по-добър начин да разпуснеш по време на адвенчър тур от дегустация на местното вино при посещание на една от многобройните винарни.

vines-of-mendoza-argentina.jpg.1340x0_default

mendoza_165

vinoyaventura-bike02
ТИЕРА ДЕЛ ФУЕГО
, наподобяваща извита длан, се намира в най-южния край на Южна Америка. Това място привлича туристите с дивата си непокътната природа. Тук Андите най-сетне свършват, след като са преминали през целия континент, и се разпиляват в множество малки островчета, сред които изпъква големият Исла Гранде де Тиера дел Фуего. В студени дни, когато облаците застрашително се струпват и духат ледени ветрове, човек се чувства като на края на света.

Тиера дел Фуего

01-torres-del-paine-circuit-trek-day-9-hiking-up-to-las-torres

Joel-Santos-Patagonia-07
ЕЛ КАЛАФАТЕ
е леденото бижу на Аржентина. Паркът обхваща площ от над 4000 кв. км., като 30 % от тях са покрити с лед. Los Glaciares е основана атркация за туристите, организират се екскурзии до ледника Perito Moreno и експедиции за прединаване на ледниците.

Ел Калафате

Argentina_El_Calafate_Tour_Perito_Moreno_Glacier_-_Argentina_Adventure_tangol_say_hueque_lost_world_adventures
Пустинята АТАКАМА
: Най-сухото място на планетата. Дивите лами не са единствената атракция, скоято районът привлича туристите. най-голямата климатична пустиня в света. Пейзажът на чилийската пустиня е подобен на лунния, с впечатляващи каньони и скални образования. Друга забележителност са гейзерите Татио, близо до градчето Педро де Атакама.

Атакама

Alto-Atacama-Excursion-by-Mountain-bike
Посетете Аржентина и Чили! Следващата група потегля скоро …

Банер

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

    Comments are closed.