Санторини и залезът, който трябва да видите поне веднъж в живота си

Каква картина изплува в ума ви, когато чуете израза “гръцки остров”?

Можем да се обзаложим, че веднага си представяте Санторини – със своите стръмни склонове, осеяни с бели къщи и църкви със сини покриви, това е една от най-добре разпознаваемите гледки в света.

Вероятно сте чували също, че залезите, гледани от Тира – най-големият от островната група, са наистина неповторими. Някои запалени пътешественици пък ги определят като най-красивите в света. Ето защо никак не е чудно, че Санторини попада сред топ дестинациите за меден месец, избирани от пресните младоженци.

santorini (9)

Фотографът Патрик Бегански успява да ни покаже малко по-различна страна на популярните острови. За целта той пътува до Гърция (“Любимата ми страна,” както я описва той) извън сезона – през март 2018 г. Вместо претъпкани с туристи тесни улички и луксозни хотели и ресторанти, той открива тишина, спокойствие и меко време, каращи го да се чувства така, сякаш е попаднал в истински рай.

Но нека не забравяме и снимките! “Почти всеки следобед имаше много силен вятър, който формираше красиви формации от облаци. В допълнение към залязващото слънце, те караха небето да изглежда сякаш гори. Невероятно време за един фотограф,” споделя Бегански.

Част от неговите снимки ви показваме в галерията по-долу!
А Санторини ви очаква и през лято 2018 с нашите избрани оферти за почивки в Гърция.


Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно! 
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.