Португалия – оферта пролет 2015

 

По следите на древните откриватели в Лисабон и Ещорил

ПОРТУГАЛИЯ – страна на лозя, цитруси, неустоима кухня, музика, морски истории и архитектура … Една от най-топлите страни на стария континент, съчетала носталгията на фадо музиката с безгрижието на плажовете, размаха на архитектурата и богатството на историята. Каква по-подходяща дестинация от Португалия и по-подходящ повод да я посетите от самолетната програма на Александър Тур до Лисабон и Ещорил през пролет 2015?! Датите на отпътуване са:

  • 29.04.2015
  • 06.05.2015
  • 13.05.2015
  • 20.05.2015
  • 27.05.2015

Тръгнали по следите на древните откриватели поемаме към Лисабон – възкръсналия град. След едно от най-катастрофалните заметресения, градът бива напълно разрушен през 18 век. Но португалците не губят време, съвземат се бързо след катастрофата и изграждат един от на-смайващите и функционални градове – широки булеварди и сгради със защитни конструкции против земетресение. Днес Лисабон е град на контрастите – архитектурата ревностно пази белезите на миналото, но миксът на култура и традиции, наследен от бившите колонии му създава съвременен и разнолик образ.

Лисабон - почивка, пролет 2015 Когато става въпрос за португалската столица няма как да подминем едни от най-големите забележителности, на които сме отделили цял ден от програмата – булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Качваме се на круизно корабче по река Тежу за един различен поглед на историческата част на Лисабон. От Терейро до Пасо кораба се изкачва по Тежу към ЕXPO`98 и моста Васко да Гама, след което се спуска към устието, до манастира Жеронимуш и кулата Белейм, откривайки живописна панорама към старинните квартали Алфама, Байро Алто и емблематичните забележителности от двете страни на реката.

Почивка в Лисабон, 2015

На следвашия ден тръгваме по маршрута Фатима-Баталя-Назаре-Обидош. Фатима е третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници с манастира  от 14в. в Баталя /под егидата на UNESCO/. Спираме в Назаре, за да бъдем изкушени от морските им деликатеси на фона на пейзажи като от картичка. Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия, а след това и Обидош – малък, но очарователен район, където по стените на къщите могат да се видчт фрески, датиращи от 7в. Разбира се, никое португалско приключение не завършва без фадо музика, така че потъваме в протяжната носталгия и романтика на пейзажите на фона на мелодията.

Obidos

Пореден ден в топлата страна и е ред на Ещорил, Кашкаиш, Кабо да Рока и Кейлуж. По пътя разглеждаме Националния дворец в Кейлуж от 18в., който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и използван за лятна кралска резиденция. Неусетно стигаме до Кабо да Рока – най-западната континентална точка на Европа и Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19в. в предградие, предпочитано от аристокрацията. И до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, на фона на яхтеното пристанище и градините на Ещорил. неговите градини.

Оферта почивка в Ещорил, Португалия

Синтра – нов ден, ново приключение. Днес то е със средновековен привкус, подправен от загадъчни истории за крале, принцове и принцеси на фона на едни от най-пасторалните и красиви градини. Посещаваме историческия център на Синтра и Паласио Насионал – дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в. Величественият замък Пена е построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Време е да поемем в посока Кинта де Регалейра (UNESCO) – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори и фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м. под земята, а по спираловидно стълбище слизаме до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали.

Синтра, Португалия през пролетта на 2015

Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град (UNESCO). Посещение на катедралата, построена през 12 в., двореца Болса и моста Дон Луиш І, най-атрактивният от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Дегустираме от най-доброто вино в региона в местна изба и се наслаждаваме на местната кухня.

Порто - оферти златна възраст

За финал, преди да поемем пътя към дома, сме отделили време за туристическа обиколка на една не по-малко интригуваща столица, и това е Мадрид.

Вижте пълната оферта тук: Златна Португалия: Почивка в Лисабон и Ещорил през пролетта или се обадете на тел.: (+359 2) 983 33 22, 983 23 71, 0878 41 41 50 за повече информация.

 

Comments are closed.