Палмовите листа, които разказват съдбите ни

Индия – страната на духовното. Земята на невероятното, на хилядите цветове и вярвания.

Едно от тях разказва за следната легенда… Преди 4000 години Бог избрал група вестители, на които да сподели своето слово. Те от своя страна записали думите му върху палмови листа. А самите листа все още се съхраняват в няколко библиотеки в Индия. Хора от целия свят ежегодно се стичат в тях, за да разберат съдбата си, защото за всеки от нас е отредено по едно листо. Според вярванията, върху листото на всеки човек е записана мисията на целия му живот, а дори и миналите му прераждания.

Една от най-известните такива библиотеки е тази в Бангалор, Индия, но Изтокът крие общо 12 такива, в които се съхраняват съдбите на всички хора, раждали се някога. Бангалорската съществува от над 5 000 години и според местните, нейн основател е мъдреца Шука Нади. Някои вярват, че той е един от избраните вестители, записали съдбата на човешките души. В Бангалор има над 3655 тома, а във всеки том – по 365 палмови листа. Всяко едно е дълго 14 см. и широко 6 см., и е изписано и от двете си страни.

palm leaves (6)

Единствените хора, които могат да разчетат древното писмо по листата, се наричат читателите Нади. Когато отидете в такава библиотека и поискате да разберете съдбата си, читателият Нади първо взема отпечатът от пръста ви (десният палец за мъжете, левият – за жените). В зависимост от типа отпечатък, те ще започнат да търсят листата ви сред специфична група. Има 108 вида отпечатъци, като всеки носи различно име и качества. Името на всеки отпечатък е записано върху листото.

След това читателят Нади застава пред вас с всички подходящи листа и започва да ви задава въпроси, докато намери именно вашето листо. Забележете, че в тези въпроси не се включва името ви или къде сте родени, а само годината ви на раждане и някои важни подробности относно събития, които сте преживели.

palm leaves (1)

palm leaves (2)

Ако имате късмет и листото ви бъде открито (понякога търснето продължава с минути, часове и дори месеци), вероятно може би ще се разочаровате, разбирайки, че записът върху листото се отнася за поне още 50-100 души. Тоест вие живеете живота на десетки непознати. Според кармата, всички ние учим в едно “училище” – Земята. Повтаряме грешките си, но всъщност с действията си все пак избираме по кой път да тръгнем. По този начин всеки от нас запазва в себе си надеждата, че събитията в живота ни не са закодирани, имаме свободна воля да променим съдбата си.

palm leaves (4)

palm leaves (3)

Вероятно се питате дали от въпросното листо човек може да научи за бъдещи трагични събития и дори датата на смъртта си? Отговорът е да, но само ако изрично желае. Тълкуващият текста предава съдържанието му отговорно, без да добавя собствени разсъждения.

Екзотика от Александър Тур

Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно! 
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.