Текст: Наталия Малчева

За: light.standartnews.com

Курортът Бая Домиция е бил любим на Джон Ленън и на италианския елит

 

BelAir_9

 

Да събираш тен върху ситен вулканичен пясък. В италиански курорт, който залага на екологията и природата, пази пясъчните си дюни и не се отказва от боровите си гори, които носят прохлада в летните жеги. Всичко това е възможно в Бая Домиция, който се намира само на 70-ина километра от не по-малко приказния Неапол. Красотата му е оценена и от родните туроператори, които през тази година пускат първите чартъри за почивки там. Цените започват от 820 лева за седмица, с включени закуски и вечери, както и вино.

 

Giulivo Hotel - Бая Домиция 2015

В цената влиза и самолетният полет. Бая Домиция е проектирана като курорт, което изключва хаотичното строителство и прави разходките сред запазените паркове наоколо задължителни. Неслучайно става любим на много известни италиански музиканти, художници, актьори и режисьори от самото си създаване. Превръща се в топдестинация и за един от битълсите – Джон Ленън, който често отмарял именно там.

 

Почивка в курорта Бая Домиция, Италия

Пясъкът, върху който ще събирате тен, е с толкова особен произход заради вулкана Рокаморфина, който отдавна е изгаснал и вече не е опасност, а допълнителна глезотия за туристите. Всъщност, ако сте любознателен и искате да научите нещо по време на ваканцията, можете да посетите един много по-прочут вулкан, а именно Везувий и унищожения от него древен Помпей.
Процъфтяващият през 79 г. след Христа град бил засипан с вулканична пепел. Именно това обаче запазило за поколенията непокътнати до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Така днес имаме шанса да разгледаме храмовете на Аполон, Юпитер, Веспасиан и Фортуна Августа, Базиликата, Форума, пазара, водопровода, улицата на изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите. Пътуването в историята може да се съчетае с изкачването на Везувий, от който пък се открива прекрасна гледка.

 

Везувий, Помпей - тур

 

Посетете Бая Домиция през сезон ПРОЛЕТ|2015 или ЕСЕН|2015 с директен чартър до Неапол, 7 нощувки в хотел по избор и възможност за допълнителни екскурзии до Неапол, Рим, Помпей и Везувий, Амалфи, Равело и Позитано, о-в Капри и Казерта.

 

За повече информация:
http://alexandertour.com/pochivka-v-kampania-baia-domizia.html
✆ (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
(+359 2) 984 11 40; 984 11 41
0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.