Най-красивият храм в света

Белият храм в Тайланд изглежда така, сякаш се намира в Рая. 

Вярвате или не, той всъщност е построен на земята! Wat Rong Khun, по-познат на пътешествениците като Белият храм, е будистко светилище в Тайланд с неземно красива архитектура. Неговият създател, тайландският архитект Chalermchai Kositpipat, си поставя много проста, но безумно трудна за изпълнение задача. А именно да построи най-красивия храм в света.

Човек не може да остане безразличен, щом кракът му стъпи в Wat Rong Khun. Неговото величие и вниманието към всеки детайл, което архитектът влага в построяването му, ще ви запленят с първия поглед, който отправяте към светилището.

Пред храма ви посреща гора от “отчаяни ръце” или Адът – безкрайната бездна на човешката алчност, според будизма. След като прекосите моста над този своеобразен Ад ще бъдете посрещнати от пазителите на Рая. Прекосяването на този мост символизира пътя към просветлението на будистите.

Вътрешността на храма е изпълнена с традиционни за религията изображения, преплетени с мотиви от съвременната култура.

През 2014 г. храмът едва не бил разрушен от силно заметресение, но Kositpipat се вдъхновил да го поправи, след като получил солидна международна подкрепа. Хората го окуражили да не се отказва и да не позволява на сградата да рухне. До ден днешен архитектът е похарчил близо един милиона долара от собствените си средства, работейки по проекта.


Посетете Тайланд и вижте Белия храм на живо! Вижте офертата тук!

Свържете се с нас!

За контакти:

ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

    Comments are closed.