Най-красивите улици в света

Не всички улици са еднакви. Някои, като пъстрата Каминито в квартал Ла Бока, Буенос Айрес, не само радва туристите с разноцветните си сгради, служещи като невероятен фон за снимки, но и напомня за историята на квартала, построен през 19-ти век.

Разбира се, не е задължитено къщите, магазините и сградите да са боядисани във всички цветове на дъгата или пък да са исторически паметници, за да можем да определим дадена улица като красива. Някои могат да се похвалят със забележителна природа, други – с причудливата си форма. Architectural Digest се нагърбват със задачата да класират най-интересните, а ето какъв е резултатът:

streets (1)

Освен Амстердам, град Брюж, Белгия, често е наричан „Венеция на Севера“. Както можете да предположите, градът е истинска историческа забележителност. Голяма част от чара му се дължи не само на каналите, които го кръстосват, но и на тесните павирани улички, виещи се около старинните сгради, отразяващи се във водата.

Venice, landmark, Burano island, canal, colorful, houses, italy

Близо до Венеция, във Венецианската лагуна, има група малки островчета и подобно на известния италиански град, много от тях също разполагат с канали, виещи се по продължението им. Специално внимание обръщаме на Бурано, който освен с водните пътища може да се похвали с пъстри и красиви сгради, изненадващи скитащите се туристи на всеки ъгъл.

streets (3)

Дълга малко над миля, улица Tetsugaku no michi в Киото, Япония, е обградена от черешови дървета, които през пролетта създават незабравима атмосфера. Паралелно до нея минава канал, достигащ храма Ginkaku-ji, част от историческото наследство на ЮНЕСКО. Разбира се, най-доброто време да се разходите по улицата е месец април, когато дърветата цъфтят.

streets (4)

Сградите на улица Шамбълс в Йорк, Англия, са построени още през 14-ти век. Въпреки това видът им е запазен и до днес и допринася за автентичния вид на града.

streets (5)

Calleja de las Flores се намира в андалусийския град Кордоба и е тясна улица, която води до площад. Както може би се досещате от името й, тя радва разхождащите се с много цветя, закачени по варосаните стени на къщите.

streets (6)

Пъстроцветните къщи в Ла Бока, Буенос Айрес, все още носят в себе си духа на 19-ти век. Когато европейските имигранти пристигат тук от италианския град Генуа, много от тях се хванали на работа на пристанищните докове. Построили къщите си с остатъчни материали, а когато един цвят боя свършел, просто боядисвали с друг.

streets (7)

Улица Ломбард в Сан Франциско е една от най-посещаваните забележителности в града. Туристите често се събират, за да гледат как колите бавно слизат по зигзагообразния път. Улицата е завършена през 1922 г. и е проектирана така, че да забави шофьорите по стръмния хълм.

streets (8)

Улиците на Чефчауен, малък град в северозападно Мароко, са известни със своите различни нюанси на синьото. Основан през 1471 г., градът някога е бил крепост за изселените тук испанци. През вековете много евреи също са се преселили в Чефчауен, пренасяйки със себе си и вярването, че синята боя ще напомня на хората за божията сила.

streets (9)

Херес де ла Фронтера е град в Андалусия, известен с невероятното си вино. А тази улица в историческия център на града е изцяло засенчена от лозите, растящи край близките стени.

streets (10)

Този вълшебен тунел се появява за две седмици всяка пролет, благодарение на дърветата, растящи по авеню Черешов цвят в Бон, Германия. Мечта за всеки пътешественик!

streets (11)

Град Лицзян в Китай е на повече от 1000 години и е обявен за забележителност от ЮНЕСКО. Известен със своите подредени канали и алеи, той създава неповторима атмосфера за разхождащите се.

streets (12)

Пътят Брегат в Балимъни, Северна Ирландия, е отвсякъде обграден от брези от 18-ти век. Наричан е още Мрачният плет и ако ви навява асоциации с фентъзи творба, то е защото се е появявал в сериала „Игра на тронове“.

streets (13)

Серията къщи на улица Стейнър в Сан Франциско е позната на феновете на филма „Мисис Даутфайър“ и сериала „Пълна къща“. Красивите постройки във Викториански стил са оцветени в нежни пастелни цветове.

streets (14)

Проектът „Чадърено небе“ започва през 2011 г. в португалския град Агеда и от тогава до сега всяко лято разноцветни чадъри са окачени над тесните улици, за да предпазят гостите и местните от жаркото слънце.

Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно! 
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.