Малките улички на Италия, излезли сякаш от страниците на приказка

Никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла.

В това се убеждаваме за пореден път, докато разглеждаме снимките на фотографа-пътешественик Алберт Дрос. За разлика от повечето си колеги, той не снима само и единствено мащабни и спиращи дъха пейзажи. Напротив, чрез снимките си Дрос разказва магически истории за закътани малки улички, които изненадват със своята пъстрота и заряд.

В един от тези проекти в главната роля влизат градовете и селцата в областта Чинкуе Тере.

“Италия е много красива страна с много и различни лица,” казва фотографът пред Bored Panda. “Всички снимки от тази серия са заснети в областта Чинкуе Тере. Хората отиват там, за да се любуват на красивите селца по крайбрежието. Но това, което често забравят, е красотата, която ги очаква в скритите улички. Тези, по които не се разхождат купища туристи.”

“Ето защо реших, да покажа всичко това в един проект. През пролетта и лятото местните хора се стараят да направят алеите още по-вълшебни, украсявайки ги със саксии с цветя и купища зеленина. А в допълнение към това, винаги можете да срещнете някоя и друга котка!”

Невъзможно е да не се съгласим с думите му, особено гледайки снимките. Разноцветните стени на къщите, дървените пейки и столчета, на които жителите отдъхват и мързеливите котки мигновено ни вдъхновяват да си помечтаем за доза италианско безвремие. La Dolce Vita, както се казва!

Разгледайте снимките на Алберт Дрос и помечтайте и вие! А след това не забравяйте да видите и нашите ексклузивни оферти за почивки в Италия – Бая Домиция и Лигурия, където цялата тази магия ще ви се разкрие наяве!


Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно! 
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

Comments are closed.