Италианската Ривиера или областта на Лигурия, представлява брегова ивица, намираща се между Южна Франция и границата с областта на Тоскана. В последните години тези колоритни и пъстри градчета се превърнаха в популярна дестинация за туристите, които търсят автентичния дух на Италия в комбинация с невероятни гледки, лазурните води на Средиземно море и разкошни плажове.

Портовенере 

Portovenere (1) Portovenere (2) Portovenere (3)

Портовенере е малко крайбрежно селце, припознато от ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Много от туристите, пътуващи до Чинкуе Тере, пропускат това чаровно място, но всъщност то е едно от скритите съкровища на Ривиерата. Тук можете да се насладите на характерната пъстра архитектура, красиви църкви, стар замък, много пещери, красив залив и, разбира се, кристално чисти води.

Риомаджоре 

Riomagiore (1) Riomagiore (2) Riomagiore (3)

Това е най-южното селце на Чинкуе Тере и е разделено на две части от влакови релси. В по-долната му част се намира кварталът на рибарите, където ще откриете чаровни ресторантчета и каменист плаж. От Риомаджоре започва известната пътека Via dell’Amore – Пътеката на любовта, която води до следващото село Манарола. По традиция на парапета на Пътеката на любовта влюбени двойки заключват катинарчета.

Манарола 

manarola 2 manarola 3 manarola

Най-добрият начин да разгледате Манарола е возейки се на лодка покрай брега или поемайки по пътя от Манарола към село Корнилия. По този начин ще се насладите до най-красивите и спиращи дъха гледки, разкриващи се към и от него.

Корнилия 

cornilia 3 corlinia 2 cornilia

Най-малкото от петте селца в Чинкуе Тере и единственото, което няма собствено пристанище. Всъщност, Корнилия е разположено 100 м. над морското равнище и за да стигнете до него трябва да вземете влак до близката станция, а след това да изкачите 382 стъпала. Кратка разходка от централния площад на селцето (с магазини, ресторанти, барове и джелатерии) ще се озовете на крайбрежна тераса, от която се открива изглед към цялото крайбрежие и останалите селища на Чинкуе Тере.

Вернаца 

vernazza 3 vernazza vernazza 2

Вернаца се смята за най-красивото село на Чинкуе Тере. То е и най-посещаваното от туристи, затова, ако се озовете там в разгара на сезона, постарайте се да е рано сутринта или следобед. В центъра му се намира площад Пиаца Маркони. Тук можете да се насладите на вкусна италианска вечеря ва някой от ресторантите или да се възхищавате на изгледа, откриващ се към селото. Вернаца има кокетен малък пясъчен плаж и безброй скали, от които можете да се гмуркате.

Монтеросо ал Маре 

monterosso 3 monterosso 2 monterosso 1

Най-голямото село на Чинкуе Тере и най-организираното по отношение на туристите. Тоест, ако пътувате с по-възрастни хора или малки деца, това е вашият избор. Монтеросо разполага с голям пясъчен плаж, оборудван с чадъри и шезлонги. Тук има и много хотели, ресторанти и нощен живот, за разлика от останлите по-малки градчета на месността.

Санта Маргеритa Лигуре 

Riomagiore (3) santa margerita 2 santa margerita 3

Това очарователно малко градче впечатлява с пъстрите си къщи, елегантни хотели и ресторанти, пясъчни плажове и пристанище, пълно с яхти. Не забравяйте да посетите монументите на Виктор Емануил II и Кристофор Колумб, който е роден в месността.

Портофино  portofino portofino 3 portofino 2

Несъмнено най-популярното място на Италианската Ривиера, в миналото Портофино е било малко рибарско градче. Днес е известен курорт със скъпи хотели, отлични ресторанти и бутици на марки като Gucci и Dior. Селцето е много красиво и е невъзможно да не сте виждали снимки на малкия залив, обграден с цветни къщички и пълен с лодки и яхти.

#ЗАЩО да почиваме на Италианската ривиера?

Позволете на магията на тези очарователни селца да ви завладее напълно и се потопете в автентичния дух на Лигурия. Освен възможности за релакс под галещите слънчеви лъчи, всеки ден можете да посещавате различно място – включително и района на Лазурния бгяг. Ница, Монако и Сан Ремо са на една ръка разстояние.

Разгледайте предложението ни за релакс + ежедневна възможност за целодневни екскурзии в района и на Лазурния бряг

Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно! 
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆  (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

 

    Comments are closed.