Магията на автентичен Виетнам: Вълшебното градче Сапа

Недалеч от границата с Китай, в Северен Виетнам, в планината Hoàng Liên Son се намира едно очарователно планинско градче на име Сапа.

Регионът често е наричан „местните Алпи“ и представлява невероятно пъстър културен пъзел, блгагодарение на различните племена, които живеят по хълмовете и сред ширналите се оризови тераси. Каскадните оризища са заели почти цялата долина именно те, заедно с обвитите в мъгла върхове на планините, са първата гледка, която ви посреща сутрин.

4.-Nord-Ouest-1-min(снимка: so-vietnam-travel.com)

В околностите на градчето живеят племената Хмонг, Тей, Дао и Зай. В малките магазинчета  пък ще откриете тютюн, дрехи за трекинг и дребни сувенири, изработени от племената. Но нищо не може да се сравнява с масажа, който можете да получите тук! Сапа е дом и на традиционните фестивали на различните етнически племена: “Gau Tao” на племето Хмонг (провеждащ се през януари) с много песни и пъстри костюми, “Лонг Тонг” на хората на Тей (през февруари), показващ много от обичаите им, танци и игри.

570b6f99ae8c0-768x410(снимка: cloudfront.net)

Gau-Tao-festival-in-spring-of-H’mong-people(снимка: sapajadehillresort.com)

sapa-mua-xuan-768x448(снимка: anbinhtravel.com)

Колоритът и местният бит привличат туристите, избрали да се потопят в тази автентична част на Виетнам. Градчето е достатъчно малко, че да можете да го обиколите пеш, но ако искате да разгледате околностите му, най-добрият избор е чрез моторче. В случай, че класифицирате себе си като пътешественик, а не просто турист, то може да се възползвате от възможността да останете не в хотел, а в планинска хижа. Това е едно невероятно приключение, което на сутринта завършва със закуска, поднесена от местните.

Sapa_laochai_village-view-768x512(снимка: sapatours.com)
sapa-vietnam-768x550(снимка: sapatoursfromhanoi.com)

Красотите на национален парк Hoàng Liên също очакват да бъдат открити. Тучните зелени склонове са дом на много животни. Наблизо се намират и Водопадът на любовта на река Phang Xi Pang и водопадите Thac Bac (наричан още сребърен), както и водопадът Кат Кат, в близост до едноименното село. Хората тук носят традиционните си носии и не се усеща и намек за влияние от Западната цивилизация. Местните са изкусни ювелири и златари.

sliver-water-sapa-768x512(снимка: vacationscruisetravels.com)

Не пропускайте и ексклузивната ни оферта

Автентичният Индокитай: Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа

Свържете се с нашите специалисти за консултация кога и къде да почивате изгодно!
ул. Поп Богомил 44, София 1202
✆ (+359 2) 983 33 22; 983 23 71
✆ (+359 2) 984 11 40; 984 11 41
✆ (+359) 0878 41 41 50
✉ outgoing@alexandertour.com

 

Comments are closed.