Amalfi

 

Амалфийското крайбрежие е било предпочитано място за почивка на знаменитостите още от ’50-те години и не губи звездния си статус си и днес. Великолепието на района Кампания е инспирирало артисти, художници и режисьори. От Позитано до Равело, Амалфийското крайбрежие е било фон и снимачна площадка на велики филми, превърнали се в класика и на Холивудски блокбъстъри. Ето и любимите ни заглавия на филми, които си пускаме отново и отново, когато търсим италианския привкус, романтика и очарование.

 

Една добра жена

 

CollageAGW

 

Филмът е от 2004г. и е с участието на Скарлет Йохансън, Том Уилкинсън и Хелън Хънт. “Една добра жена” е истиснко съкровище за почитателите на италианските пейзажи и атмосфера. Амалфи, Атрани, Равело и други отбрани кътчета са фон на история за любовта и ценностите на брака, римейк на произведение на Оскар Уайлд.

Под слънцето на Тоскана

 

tusc

 

18371868

 

Амалфийско крайбрежие, Кампания

Хитът от 2003г. е своеобразен пътеводител на района. Докато гледаме как Франсис се разхожда по плажа и се губи из уличките на Позитано, на ум набелязваме местата, които да посетим при следващото ни пътуване до Кампания.

 

Талантливият мистър Рипли

talented-mr-ripley-2

 

travel-amalfi-coast-1-films-talented-ripley-rex-590mt040811

 

251a4fcaf542f3ae93d17f097aca715f

Участват едни от най-големите имена в Холивуд – Кейт Бланшет, Гуинет Полтроу, Мат Деймън и Джъд Лоу. Тук градът е не просто фон, той е един от главните герои във филма. Цветовете на Позитано и скалистите му брегове създават характерната атмосфера в трилъра на Антъни Мингела.

Победи дявола

campania-movies-amalfi-coast-beat-the-devil

За ценители! Зашеметяваща игра, стил и класа на Хъмфри Богарт и Джина Лолобриджида. С любопитство откриваме, че Равело не се е променил чак толкова много от ’50-те години. И все пак е интересно е да видим как е изглеждала Вила Руфоло тогава.

 

Презрение

bardot-34AU_o_tn

 

contempt25

 

contempt31

 

original

Когато става дума за Годар, коментарите са излишни. Ще си позволим да кажем само, че Бриджит Бардо, Рим и остров Капри си партнират иделано в тази френска класика от 1963-та.  Задължителен филм за киноманите и италианофилите!

 

 

За разлика от миналото, сега Амалфийското крайбрежие и районът са далеч по-достъпни. Изберете ПОЧИВКА В БАЯ ДОМИЦИЯ, РАЙОНА КАМПАНИЯ с директен чартър до Неапол, 7 нощувки със закуски и вечери + възможност за допълнителни екскурзии до: Позитано, Равело и Амалфи, Соренто и Капри, Помпей и Везувий, Иския, Казерта, Неапол и вечния Рим.

 

За контакти: ул. Поп Богомил 44, София 1202, България | e-mail: outgoing@alexandertour.com
тел./факс: (+359 2) 983 33 22, 983 23 71, 984 11 40, 984 11 41; мобилен: (+359) 0878 41 41 50

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.