Екскурзия във Виетнам и Камбоджа – оферта за 2014

 ВИЕТНАМ, С ВОДАЧ, цени РАННИ записвания ДО 31 март 2014

С тази екскурзия ще посетите Сайгон – Вин Лонг и делтата на река Меконг – тунелите Ку Чи и храмът Као Дай -

Вунг Тау- Сием Рийп – Ангхор Ват – Сайгон

12 дни / 9 нощувки / 2 нощни полета
13 – 24 СЕПТЕМВРИ 2014

ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 1895 ЕВРО

ПЪРВИ ДЕН: 13.09.2014

Полет София-Доха-Сайгон с авиокомпания Qatar Airways. Излита от София в 16:30ч. Каца в Доха в 22:55ч.

ВТОРИ ДЕН: 14.09.2014 САЙГОН

Излита от Доха в 01:00ч. Каца в Сайгон в 12:50ч. Трансфер към хотела и настаняване в Deluxe стаи в Royal Saigon 4*. Обяд в местен ресторант. Свободен следобед с възможност за първи впечатления от града, пазар или почивка.

ТРЕТИ ДЕН: 15.09.2014 САЙГОН

В 08.30ч. започваме полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често “Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата – проектирана от Густав Айфел, фото стоп пред Президентския Дворец, посещение на Военния музей. Обяд в местен ресторант. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау – една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон (Китайския Квартал). Обиколката приключва около 16.30ч. във Вашия хотел.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 16.09.2014 ДЕЛТАТА НА РЕКА МЕКОНГ

След закуска (около 07.30ч.) отпътуваме към Вин Лонг – провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То – сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси. Първата ни спирка е Плаващият Пазар на Кай Бе и посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. Обяд на остров Тан Фонг. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг и около островчето, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит. Посещаваме пагодата Вин Транг и спираме за кратко на бреговете на Тиан Джан. Връщане в Сайгон към 17.30ч.

ПЕТИ ДЕН: 17.09.2014 ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ И ХРАМЪТ КАО ДАЙ – ВУНГ ТАУ

След закуска отпътуваме към Тай Нин, за да посетим свещения храм Као Дай – център на религията Каодаизъм, която комбинира Будизъм, Християнство, Таоизъм и Конфуцианство. Ще посетим Лунната меса, която се провежда 6 пъти дневно. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към тунелите на Ку Чи (70 км. северозападно от град Хо Ши Мин) – невероятен комплекс от подземни тунели. Повече от 200 км. система от тунели и подземни убежища, използвани по време на Виетнамската война за защита от френските нападения. В този изключителен подземен град има зони за живеене, кухни, складове, болници и цехове за оръжие. Ще имаме възможността да слезем под земята, да видим тунелите и да научим за бойните тактики на революционните сили. След повече от 2 часа обиколка на района се отправяме към района на Вунг Тау. Настаняване в хотел Palace Hotel 4*.

ШЕСТИ, СЕДМИ И ОСМИ ДЕН: 18 – 20.09.2014 ВУНГ ТАУ

Свободен ден за релакс и гмуркане на прекрасните плажове на Вунг Тау.

ДЕВЕТИ ДЕН: 21.09.2014 ВУНГ ТАО – САЙГОН – СИЕМ РИЙП

Трансфер с частен климатизиран автобус обратно към Сайгон (Хо Ши Мин). Полет до Сием Рийп (Камбоджа). Трансфер и настаняване в хотел Saem Siem Reap 4*. Вашето запознанство със столицата и най-големия религиозен комплекс на кхмерите започва с живописния храм Та Пром – обрамчен с вековни смокинови дървета, придаващи му мистична и тайнствена атмосфера – корените на вековните дървета са прорастнали с огромните каменни блокове на храма, придаващи допълнителна атмосфера на минало и забрава. Храмът бил построен от крал Джаяварман VII в памет на майка му. Фонтанът Neak Pean, представляващ хималайското планинско езеро, храмът Ta Som, строен през 12 век, най-отдалечения храм, и последният храм, строен от крал Джаяварман VII – Преа Кан, класически кхмерски шедьовър.
ДЕСЕТИ ДЕН: 22.09.2014 СИЕМ РИЙП – АНГХОР ВАТ

Целодневна екскурзия – обиколка на Великия град Ангхор Том и Храмовете. Започваме с Южната Порта и Храмът Баюн (храмът, обграден с 54 кули и декориран с 216 усмихнати лица на Авалокитешвара, е строен през 12ти век и е енигматичен символ и на Ангхор Ват, и на Камбоджа). Продължаваме с Храма Бафуон, наподобяващ митичната планина Меру, Терасата на Слоновете – тераса за аудиенции и празненства, Терасата на Прокажения, Томанон – малък храм запазен в много добро състояние. Следобеда – посещение на Великия Ангхор Ват – едно от Седемте Чудеса на Света, строен по време на абсолютния възход на кхмерската империя – 12ти век, като Храм и Мавзолей на крал Suryavarman II. Ангхор Ват е най-добре запазения кхмерски храм, с основна кула и четири заобикалящи я по-малки кули, като централната и най-висока кула представлява свещената за хиндуизма планина Меру – дом на Бог Вишну. Храмовият комплекс на Ангхор Ват покрива площ от 1025 хектара, с двукилометрови обиколни стени с огромни барелефи. Късния следобед – посещение на най-стария храм в комплекса – строения през 9ти век Пном Бакхенг от крал Яковарман I. Свободно време на нощния пазар Angkor Night Market.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.09.2014 СИЕМ РИЙП – САЙГОН

Пътуваме през традиционните селца Preah Dark и покрай храмът от 12ти век Banteay Samre построен от крал Суряварман II, (геният на Ангхор Ват). Посещаваме храмът, уникален с дяланите си барелефи и продължаваме към Banteay Srei, арт галерията на Ангхор. Посещаваме кхмерско селце, а след това – обиколка с корабче на Свещеното езеро Тонле Сап. По време на мини-круиза ще се докоснете до живота на езерните жители, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки в самото езеро. Свободно време на нощния пазар Angkor Night Market. Трансфер до летище и полет Сием Рийп-Сайгон. Полет Сайгон-Доха на авиокомпания Qatar Airways. Излита от Сайгон в 18:45ч. Каца в Доха в 23:05ч. Нощувка в Доха – в хотел на летище.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 24.09.2014

Следващ полет Доха-София. Излита от Доха в 08:10ч. Каца в София в 15:15ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети за международни полети София-Доха-Сайгон-Доха-София на АК Qatar Airways
Летищни такси по международните полети – 265 евро (към дата 10.02.2014г., при повишаване – разликата се дължи от клиента)
Всички трансфери, описани по програма
Вътрешни полети Сайгон-Сием Рийп-Сайгон
3 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Royal Saigon 4*
2 нощувки в района на Вунг Тау – Palace Hotel 4*
2 нощувки в Сием Рийп – Saem Siem Reap Hotel 4*
5 обяда и 1 вечеря
1 транзитна нощувка в Доха
Транзитна виза за Доха
Целодневна туристическа обиколка на град Хо Ши Мин (Сайгон) с местен екскурзовод и български водач
Целодневна екскурзия до Тай Нин, храма Као Дай, тунелите и убежищата в Ку Чи, с включен обяд – с местен екскурзовод и български водач
Целодневна екскурзия по Делтата на река Меконг, с включен обяд – с местен екскурзовод и български водач
Входни такси на посещаваните обекти
Наземен транспорт с туристически автобус при обиколките по програма. Вода и кърпи по време на всички екскурзии.
Включена минерална вода по време на турове и обиколки.
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка отговорност на туроператора
Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи в Сайгон, Меконг и тунелите Ку Чи с превод на български
Водач на групата от България при група от 15 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туристическа виза за Виетнам – 45 щ. долара / изваждане на място, заплаща се индивидуално на летище
Туристическа виза за Камбоджа – 20 щ. долара / изваждане на място, заплаща се индивидуално на летище
По желание Вечерна програма – Бонсай Круиз по р. Сайгон с вечеря – 25 щ. долара (около 36 лв.) на човек
По желание Куклено шоу – 25 щ. долара (около 36 лв.) на човек
Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
По желание Доплащане за 5 вечери в хотела в Муй Не – 150 евро на човек / 294 лева
По желание Застраховка “Отказ от пътуване” – вж. Важно!
Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в “цената включва”
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 3 евро на човек/ на ден (20 евро)

Вижте още интересни неща за екскурзия Виетнам ! Пишете ни или се обадете на 02/983 33 22 – Александър Тур за повече информация!

Comments are closed.